Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto marchewkowe, z dodatkiem jabłek zamiast orzechów. To połączenie fantastycznie ze sobą współgra, co owocuje niezapomnianymi wrażeniami. Ciasto marchewkowe odznacza się wyrazistym smakiem, który pozostawia po sobie wiele dobrych wspomnień. Przekonajcie się sami. Smacznego!
Przygotowanie
62 min
Krok 1
5 min
Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
Krok 2
5 min
Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
Krok 3
3 min
Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
Krok 4
5 min
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
Krok 5
2 min
Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
Krok 6
40 min
Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
Krok 7
2 min
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
7
Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
Krok 2
z
7
Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
Krok 3
z
7
Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
Krok 4
z
7
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
Krok 5
z
7
Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
Krok 6
z
7
Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
Krok 7
z
7
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0