
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
2 minKrok 6
40 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
Krok 2 z 7
Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
Krok 3 z 7
Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
Krok 4 z 7
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
Krok 5 z 7
Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
Krok 6 z 7
Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
Krok 7 z 7
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0