Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
3 
Marchewka
3 
Jabłka
1 szklanka
Cukier
1.5 łyżeczek
1 łyżeczka
Soda oczyszczona
1 dag
Masło
2 szklanek
Mąka
1 szklanka
Oliwa
1 dag
Cynamon
1 dag
Bułka tarta
1 dag
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.81 g
Węglowodany
34.13 g
Tłuszcze
12.61 g
Wartość energetyczna
258.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
Krok 2
5 min
Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
Krok 3
3 min
Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
Krok 4
5 min
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
Krok 5
2 min
Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
Krok 6
0 min
Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
Krok 7
2 min
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 1 z 7

Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 2 z 7

Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 3 z 7

Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 4 z 7

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 5 z 7

Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 6 z 7

Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 7 z 7

Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.

Ciasto marchewkowe, z dodatkiem jabłek zamiast orzechów. To połączenie fantastycznie ze sobą współgra, co owocuje niezapomnianymi wrażeniami. Ciasto marchewkowe odznacza się wyrazistym smakiem, który pozostawia po sobie wiele dobrych wspomnień. Przekonajcie się sami. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika