Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

(0)
1 godz 2 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
3 
Marchewka
3 
Jabłka
1  szklanka
Cukier
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1  łyżeczka
Soda
1  dag
Masło
2  szklanek
Mąka
1  szklanka
Oliwa
1  dag
Cynamon
1  dag
Bułka tarta
1  dag
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.81 g
Węglowodany
34.75 g
Tłuszcze
11.99 g
Wartość energetyczna
258.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto marchewkowe, z dodatkiem jabłek zamiast orzechów. To połączenie fantastycznie ze sobą współgra, co owocuje niezapomnianymi wrażeniami. Ciasto marchewkowe odznacza się wyrazistym smakiem, który pozostawia po sobie wiele dobrych wspomnień. Przekonajcie się sami. Smacznego!

Przygotowanie

62 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
  • Krok 2

    5 min
    Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
  • Krok 3

    3 min
    Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
  • Krok 4

    5 min
    Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
  • Krok 5

    2 min
    Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
  • Krok 6

    40 min
    Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
  • Krok 7

    2 min
    Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 1 z 7

Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 2 z 7

Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 3 z 7

Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 4 z 7

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 5 z 7

Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 6 z 7

Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Krok 7 z 7

Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Jajka
  • Jesień
  • Łatwy przepis
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Budyniowiec z jabłkami

    Budyniowiec z jabłkami

    1 godz 32 min Łatwy
  • Biszkopt z czterech jaj

    Biszkopt z czterech jaj

    55 min Łatwy
  • Jabłecznik po amerykańsku

    Jabłecznik po amerykańsku

    1 godz 5 min Łatwy
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

    Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu