Ciasto cytrynowe z bezą to niezwykle smakowity deser, który łączy w sobie świeży smak cytryny z puszystą i delikatnie karmelową bezą oraz kruchym, maślanym ciastem. Czy ktoś jest w stanie mu się oprzeć? My nie znamy nikogo takiego, dlatego chętnie przygotowujemy to ciasto na co dzień i na wyjątkowe okazje. Zobacz ten przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotować ten wypiek.
Ciasto cytrynowe z bezą – proste, domowe ciasto dla łasuchów
Kruche ciasto, orzeźwiające cytrynowe nadzienie i lekko, delikatnie zapieczona beza to pyszne połączenie, które nie tylko pięknie wygląda na stole, ale też świetnie smakuje. Do przygotowania tego deseru nie potrzebujesz trudno dostępnych czy drogich składników. Wystarczy tylko kilka produktów i ok. 40 minut wolnego czasu. Dla ułatwienia, jako bazę wykorzystamy gotowe kruche ciasto, ale jeśli chcesz, możesz je też przygotować samodzielnie. Upieczoną tartę cytrynową możesz udekorować otartą skórką z cytryny.
Nasze kruche ciasto cytrynowe z bezą to idealna propozycja zarówno na letnie dni, jak i na chłodniejsze wieczory, ponieważ łączy w sobie świeżość cytryny ze słodyczą bezy. Mniam!
Komentarze 0