Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciastka ziemniaczki smakują dokładnie tak, jakby zrobiła je nasza kochana babcia! Są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają pieczenia. Do ciastek możesz dodać ulubiony rodzaj herbatników lub biszkopty i udekorować je dodatkowo orzechami, suszonymi owocami lub odrobiną kwaskowatej konfitury. Czemu swoją nazwę zawdzięczają ciastka ziemniaczki? Otóż ich kształt łudząco przypomina... kluski śląskie!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać pokruszone na miazgę herbatniki, kakao i spirytus. Herbatniki można zastąpić wysuszonym ciastem np. biszkoptowym.
Krok 2
10 min
Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Do masy można dodać wiórki kokosowe, bakalie lub orzechy.
Krok 3
5 min
Formować kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Krok 1
z
3
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać pokruszone na miazgę herbatniki, kakao i spirytus. Herbatniki można zastąpić wysuszonym ciastem np. biszkoptowym.
Krok 2
z
3
Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Do masy można dodać wiórki kokosowe, bakalie lub orzechy.
Krok 3
z
3
Formować kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0