
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
_944_531.jpg)
Ciastka smażone na patelni

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
5 min_744_419.jpg)
Krok 1 z 4
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę oraz rodzynki (lub inne suszone owoce), wymieszać.
_744_419.jpg)
Krok 2 z 4
Następnie dodać roztrzepane jajka i aromat waniliowy, wszystko razem zagnieść.
_744_419.jpg)
Krok 3 z 4
Gdy ciasto będzie zbyt klejące, dosypać mąki. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykrawać ciasteczka w dowolne kształty.
_744_419.jpg)
Krok 4 z 4
Posmarowaną tłuszczem patelnię nagrzać, kłaść ciasteczka i "smażyć" na niezbyt dużym ogniu po 1-2 minuty z każdej strony.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0