Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka to podwieczorek, który łasuchy lubią najbardziej! Chrupkie ciasteczka ala pieguski skrywają w sobie niepowtarzalną chrupkość, od której trudno się oderwać. Nie zapomnijmy również o czekoladowym nadzieniu, które rozpływa się w ustach. Jedzenie tak apetycznych smakołyków to czysta przyjemność!
Przygotowanie
33 min
Krok 1
10 min
Masło utrzeć razem z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
3 min
Do masy dodać orzechy/ czekoladę lub inne dodatki według uznania.
Krok 3
5 min
Masę układam za pomocą łyżki do lodów w dość sporych odstępach, bo ciastka podczas pieczenia się rozpływają (blachę wcześniej pokrywam pergaminem).
Krok 4
15 min
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-15 minut.
Krok 1
z
4
Masło utrzeć razem z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
z
4
Do masy dodać orzechy/ czekoladę lub inne dodatki według uznania.
Krok 3
z
4
Masę układam za pomocą łyżki do lodów w dość sporych odstępach, bo ciastka podczas pieczenia się rozpływają (blachę wcześniej pokrywam pergaminem).
Krok 4
z
4
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0