Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i usunąć nadmiar tłuszczu oraz białe błonki. Mięso pokroić na niewielkie, podłużne kawałki.
Płatki kukurydziane przesypać do szczelnego woreczka, po czym dobrze go zawiązać. Płatki drobno pokruszyć wałkiem do ciasta.
Jajko rozbełtać w miseczce, po czym dodać miód oraz musztardę. Całość starannie połączyć tak, aby nie powstały grudki. W drugim naczyniu wymieszać pokruszone płatki kukurydziane z pieprzem. Mięso najpierw obtoczyć w jajku, a następnie w płatkach.
Tak przygotowane kawałki kurczaka wyłożyć na wyścielonej papierem do pieczenia blaszce. Mięso wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180* i piec przez 20 min.