Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kawałki dorsza w chrupiącej panierce
Dodaj do CookBook

Kawałki dorsza w chrupiącej panierce

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Robert Harna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos słodko-kwaśny
500  g
filet z dorsza bez skóry
1  szklanka
Mąka pszenna
0.33  szklanka
Mąka kukurydziana
1 
Białko jajek
0.33  szklanka
Woda
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
84.5 g
Wartość energetyczna
493.6 kcal
Tłuszcze
5.1 g
Białko
26.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Marzy Ci się fish and chips w stylu brytyjskim? Sprawdź nasz przepis na kawałki dorsza w chrupiącej panierce. Mogą one, wraz z surówką i frytkami, stanowić samodzielne danie, ale nie tylko. Kawałki dorsza w chrupiącej panierce znakomicie sprawdzą się również jako przekąska na imprezę lub filmowy wieczór - wówczas możesz podać je z wykałaczkami (będzie się je wygodniej jadło i maczało w sosie). Z łagodną rybą doskonale komponuje się sos słodko-kwaśny. Świetną alternatywą będzie dla niego również Sos tatarski, Majonez Dekoracyjny WINIARY lub keczupowo-majonezowy. Mniam!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Rozgrzej olej do ok 180 st. C. Rybę pokrój na kawałki i dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj mąkę pszenną z mąką kukurydzianą, białkiem jaja i wodą – do uzyskania gładkiej konsystencji. Aby ciasto było bardziej chrupiące, użyj zimnej wody.
  • Krok 2

    15 min
    Kawałki ryby obtocz dokładnie w cieście i smaż na głębokim tłuszczu aż staną się rumiane i chrupiące.
  • Krok 3

    5 min
    Gotową rybę polej (i wymieszaj lub tylko polej) z sosem słodko-kwaśnym i podawaj z posiekaną dymką.
Kawałki dorsza w chrupiącej panierce

Krok 1 z 3

Rozgrzej olej do ok 180 st. C. Rybę pokrój na kawałki i dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj mąkę pszenną z mąką kukurydzianą, białkiem jaja i wodą – do uzyskania gładkiej konsystencji. Aby ciasto było bardziej chrupiące, użyj zimnej wody.

Kawałki dorsza w chrupiącej panierce

Krok 2 z 3

Kawałki ryby obtocz dokładnie w cieście i smaż na głębokim tłuszczu aż staną się rumiane i chrupiące.

Kawałki dorsza w chrupiącej panierce

Krok 3 z 3

Gotową rybę polej (i wymieszaj lub tylko polej) z sosem słodko-kwaśnym i podawaj z posiekaną dymką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

    Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu