Kawałki kurczaka w paprykowej panierce
29min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
33 g
Węglowodany
15.14 g
Tłuszcze
10.13 g
Wartość energetyczna
291.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepać.
Krok 3
5 min
Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.
Krok 4
2 min
Kawałki mięsa maczać w jajku.
Krok 5
2 min
Następnie w bułce tartej.
Krok 6
8 min
Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Krok 7
2 min
Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.
Kawałki kurczaka w paprykowej panierce to genialna przekąska, którą z chęcią zjemy do filmu lub meczu. Samodzielnie przygotowane będą smakować lepiej niż ich odpowiedniki z fast foodów. Paprykowa panierka na długo zostanie w Waszej pamięci. Smacznego!
Komentarze 0