Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kawałki kurczaka w paprykowej panierce to genialna przekąska, którą z chęcią zjemy do filmu lub meczu. Samodzielnie przygotowane będą smakować lepiej niż ich odpowiedniki z fast foodów. Paprykowa panierka na długo zostanie w Waszej pamięci. Smacznego!
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepać.
Krok 3
5 min
Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.
Krok 4
2 min
Kawałki mięsa maczać w jajku.
Krok 5
2 min
Następnie w bułce tartej.
Krok 6
8 min
Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Krok 7
2 min
Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.
Krok 1
z
7
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
z
7
Jajko roztrzepać.
Krok 3
z
7
Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.
Krok 4
z
7
Kawałki mięsa maczać w jajku.
Krok 5
z
7
Następnie w bułce tartej.
Krok 6
z
7
Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Krok 7
z
7
Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0