Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

0
29 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Filet z kurczaka
1 
Jajko
1 łyżeczka
Słodka papryka
6 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
33 g
Węglowodany
15.14 g
Tłuszcze
10.13 g
Wartość energetyczna
291.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
5 min
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepać.
Krok 3
5 min
Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.
Krok 4
2 min
Kawałki mięsa maczać w jajku.
Krok 5
2 min
Następnie w bułce tartej.
Krok 6
8 min
Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Krok 7
2 min
Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.
Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 1 z 7

Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 2 z 7

Jajko roztrzepać.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 3 z 7

Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 4 z 7

Kawałki mięsa maczać w jajku.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 5 z 7

Następnie w bułce tartej.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 6 z 7

Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Krok 7 z 7

Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce to genialna przekąska, którą z chęcią zjemy do filmu lub meczu. Samodzielnie przygotowane będą smakować lepiej niż ich odpowiedniki z fast foodów. Paprykowa panierka na długo zostanie w Waszej pamięci. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika