Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Chłodnik z buraków i barszczu białego

(0)
1 godz 11 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
2 
Buraki gotowane, gotowane, odsączone
2 
Ogórek
1  kubek
Jogurt naturalny
1  pęczek
Koperek
2  łyżek
Szczypiorek
trochę
Sok z cytryny
80  g
Ser feta
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.48 g
Węglowodany
13.21 g
Tłuszcze
7.2 g
Wartość energetyczna
185.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolejny z naszych przepisów na chłodnik z barszczem białym – smakowity, różowy chłodnik na Barszczu Białym WINIARY, z gotowanymi bądź pieczonymi buraczkami, serem feta i cytryną, dzięki której może mieć bardziej lub mniej kwaskowaty smak. Ser feta do różowego chłodnika z buraczkami możesz wkruszyć lub pokroić w kosteczkę i podać na osobnym talerzyku, ale także umieścić go na dnie miski i zalać buraczkowym chłodnikiem.

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    5 min
    Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.
  • Krok 2

    5 min
    Zagotuj barszcz.
  • Krok 3

    15 min
    Następnie wystudź.
  • Krok 4

    5 min
    Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.
  • Krok 5

    5 min
    Buraczki pokrój w kostkę.
  • Krok 6

    3 min
    Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.
  • Krok 7

    4 min
    Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
  • Krok 8

    25 min
    Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 9

    3 min
    Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.
  • Krok 10

    1 min
    Chłodną zupą podawaj z serem.
Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 1 z 10

Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 2 z 10

Zagotuj barszcz.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 3 z 10

Następnie wystudź.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 4 z 10

Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 5 z 10

Buraczki pokrój w kostkę.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 6 z 10

Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 7 z 10

Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 8 z 10

Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 9 z 10

Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 10 z 10

Chłodną zupą podawaj z serem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia grecka
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pożywna grochowa

    41 min Łatwy
  • Rosyjska solianka

    1 godz 55 min Łatwy
  • Chłodnik z barszczu czerwonego

    1 godz 26 min Łatwy
  • Żurek staropolski

    14 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu