Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Buraki gotowane, gotowane, odsączone
2 
Ogórek
1 kubek
Jogurt naturalny
1 pęczek
Koperek
2 łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Sok z cytryny
80 g
Ser feta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
185.58 kcal
Węglowodany
13.21 g
Białko
9.48 g
Tłuszcze
7.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
5 min
Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.
Krok 2
5 min
Zagotuj barszcz.
Krok 3
15 min
Następnie wystudź.
Krok 4
5 min
Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.
Krok 5
5 min
Buraczki pokrój w kostkę.
Krok 6
3 min
Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.
Krok 7
4 min
Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Krok 8
25 min
Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.
Krok 9
3 min
Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.
Krok 10
1 min
Chłodną zupą podawaj z serem.
Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 1 z 10

Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 2 z 10

Zagotuj barszcz.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 3 z 10

Następnie wystudź.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 4 z 10

Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 5 z 10

Buraczki pokrój w kostkę.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 6 z 10

Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 7 z 10

Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 8 z 10

Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 9 z 10

Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 10 z 10

Chłodną zupą podawaj z serem.

Kolejny z naszych przepisów na chłodnik z barszczem białym – smakowity, różowy chłodnik na Barszczu Białym WINIARY, z gotowanymi bądź pieczonymi buraczkami, serem feta i cytryną, dzięki której może mieć bardziej lub mniej kwaskowaty smak. Ser feta do różowego chłodnika z buraczkami możesz wkruszyć lub pokroić w kosteczkę i podać na osobnym talerzyku, ale także umieścić go na dnie miski i zalać buraczkowym chłodnikiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika