Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Chłodnik z buraków i barszczu białego

Chłodnik z buraków i barszczu białego

(0)
1 godz 11 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
2 
Buraki gotowane, gotowane, odsączone
2 
Ogórek
1  kubek
Jogurt naturalny
1  pęczek
Koperek
2  łyżek
Szczypiorek
trochę
Sok z cytryny
80  g
Ser feta
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.48 g
Węglowodany
13.21 g
Tłuszcze
7.2 g
Wartość energetyczna
185.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolejny z naszych przepisów na chłodnik z barszczem białym – smakowity, różowy chłodnik na Barszczu Białym WINIARY, z gotowanymi bądź pieczonymi buraczkami, serem feta i cytryną, dzięki której może mieć bardziej lub mniej kwaskowaty smak. Ser feta do różowego chłodnika z buraczkami możesz wkruszyć lub pokroić w kosteczkę i podać na osobnym talerzyku, ale także umieścić go na dnie miski i zalać buraczkowym chłodnikiem.

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    5 min
    Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.
  • Krok 2

    5 min
    Zagotuj barszcz.
  • Krok 3

    15 min
    Następnie wystudź.
  • Krok 4

    5 min
    Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.
  • Krok 5

    5 min
    Buraczki pokrój w kostkę.
  • Krok 6

    3 min
    Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.
  • Krok 7

    4 min
    Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
  • Krok 8

    25 min
    Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 9

    3 min
    Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.
  • Krok 10

    1 min
    Chłodną zupą podawaj z serem.
Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 1 z 10

Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 2 z 10

Zagotuj barszcz.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 3 z 10

Następnie wystudź.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 4 z 10

Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 5 z 10

Buraczki pokrój w kostkę.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 6 z 10

Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 7 z 10

Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 8 z 10

Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 9 z 10

Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.

Chłodnik z buraków i barszczu białego

Krok 10 z 10

Chłodną zupą podawaj z serem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia grecka
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pożywna grochowa

    Pożywna grochowa

    41 min Łatwy
  • Rosyjska solianka

    Rosyjska solianka

    1 godz 55 min Łatwy
  • Chłodnik z barszczu czerwonego

    Chłodnik z barszczu czerwonego

    1 godz 26 min Łatwy
  • Żurek staropolski

    Żurek staropolski

    14 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu