Chłodnik z buraków i barszczu białego
71min
Łatwy
1 opakowanie
2
Buraki gotowane, gotowane, odsączone
2
Ogórek
1 kubek
Jogurt naturalny
1 pęczek
Koperek
2 łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Sok z cytryny
80 g
Ser feta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
9.48 g
Węglowodany
13.21 g
Tłuszcze
7.2 g
Wartość energetyczna
185.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
71 min
Krok 1
5 min
Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.
Krok 2
5 min
Zagotuj barszcz.
Krok 3
15 min
Następnie wystudź.
Krok 4
5 min
Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.
Krok 5
5 min
Buraczki pokrój w kostkę.
Krok 6
3 min
Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.
Krok 7
4 min
Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Krok 8
25 min
Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.
Krok 9
3 min
Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.
Krok 10
1 min
Chłodną zupą podawaj z serem.
Kolejny z naszych przepisów na chłodnik z barszczem białym – smakowity, różowy chłodnik na Barszczu Białym WINIARY, z gotowanymi bądź pieczonymi buraczkami, serem feta i cytryną, dzięki której może mieć bardziej lub mniej kwaskowaty smak. Ser feta do różowego chłodnika z buraczkami możesz wkruszyć lub pokroić w kosteczkę i podać na osobnym talerzyku, ale także umieścić go na dnie miski i zalać buraczkowym chłodnikiem.
Komentarze 0