Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Buraczki na zimę do słoików

Buraczki na zimę do słoików

(1)
8 godz 53 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

15 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5  kg
Buraki
1  kg
Papryka czerwona
1  kg
Cebula
1  szklanka
Ocet
1  szklanka
Olej
0.75  szklanka
Cukier
1  łyżka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.76 g
Węglowodany
54.6 g
Tłuszcze
17.5 g
Wartość energetyczna
371 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie ma nic lepszego niż przetwory, do których z radością wrócisz w czasie zimy. Buraczki z papryką i cebulą będą doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych z ziemniakami i nie tylko. Buraczki gotuj do miękkości, zetrzyj na tarce i dodaj do nich pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Wszystkie składniki wymieszaj i pasteryzuj w słoikach. Tak przygotowane buraczki wstaw do spiżarni lub podaj od razu do obiadu!

Przygotowanie

533 min
  • Krok 1

    15 min
    Buraki ugotować.
  • Krok 2

    8 min
    Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.
  • Krok 3

    5 min
    Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.
  • Krok 4

    2 min
    Paprykę pokroić w kostkę.
  • Krok 5

    3 min
    Wymieszać wszystkie składniki.
  • Krok 6

    20 min
    Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.
  • Krok 7

    480 min
    Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.
Buraczki na zimę do słoików

Krok 1 z 7

Buraki ugotować.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 2 z 7

Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 3 z 7

Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 4 z 7

Paprykę pokroić w kostkę.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 5 z 7

Wymieszać wszystkie składniki.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 6 z 7

Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 7 z 7

Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Kuchnia regionalna
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z buraczków czerwonych

    Sałatka z buraczków czerwonych

    55 min Łatwy
  • Sałatka z buraczków i cukinii

    Sałatka z buraczków i cukinii

    2 godz 5 min Łatwy
  • Chłodnik z buraków

    Chłodnik z buraków

    1 godz 56 min Średni
  • Chłodnik litewski z burakami i marynowaną rzodkiewką

    Chłodnik litewski z burakami i marynowaną rzodkiewką

    1 godz 51 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu