Buraczki na zimę do słoików
533min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.14 g
Węglowodany
79.68 g
Tłuszcze
26.25 g
Wartość energetyczna
575.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
533 min
Krok 1
15 min
Buraki ugotować.
Krok 2
8 min
Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.
Krok 3
5 min
Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.
Krok 4
2 min
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 5
3 min
Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 6
20 min
Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.
Krok 7
480 min
Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.
Nie ma nic lepszego niż przetwory, do których z radością wrócisz w czasie zimy. Buraczki z papryką i cebulą będą doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych z ziemniakami i nie tylko. Buraczki gotuj do miękkości, zetrzyj na tarce i dodaj do nich pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Wszystkie składniki wymieszaj i pasteryzuj w słoikach. Tak przygotowane buraczki wstaw do spiżarni lub podaj od razu do obiadu!
Komentarze 0