Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buraczki na zimę do słoików

0
533 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 kg
Buraki
1 kg
Papryka czerwona
1 kg
Cebula
1 szklanka
Ocet
1 szklanka
Olej
0.75 szklanka
Cukier
1 łyżka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.14 g
Węglowodany
79.68 g
Tłuszcze
26.25 g
Wartość energetyczna
575.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

533 min
Krok 1
15 min
Buraki ugotować.
Krok 2
8 min
Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.
Krok 3
5 min
Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.
Krok 4
2 min
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 5
3 min
Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 6
20 min
Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.
Krok 7
480 min
Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.
Buraczki na zimę do słoików

Krok 1 z 7

Buraki ugotować.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 2 z 7

Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 3 z 7

Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 4 z 7

Paprykę pokroić w kostkę.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 5 z 7

Wymieszać wszystkie składniki.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 6 z 7

Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.

Buraczki na zimę do słoików

Krok 7 z 7

Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.

Nie ma nic lepszego niż przetwory, do których z radością wrócisz w czasie zimy. Buraczki z papryką i cebulą będą doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych z ziemniakami i nie tylko. Buraczki gotuj do miękkości, zetrzyj na tarce i dodaj do nich pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Wszystkie składniki wymieszaj i pasteryzuj w słoikach. Tak przygotowane buraczki wstaw do spiżarni lub podaj od razu do obiadu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika