Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz czasami ochotę na buraczki marynowane do obiadu, ale nie chcesz kupować ich w sklepie? Nasza propozycja na buraczki jest w sam raz dla Ciebie! Przepis jest na 10 słoiczków, więc wystarczą na niejeden obiad. Buraczki marynowane zrobisz nawet jeśli nie jesteś zawodową kucharką i na co dzień nie spędzasz dużo czasu w kuchni, a Twoja rodzina z pewnością je pokocha! ;)
Przygotowanie
95 min
Krok 1
45 min
Buraczki umyj, ugotuj.
Krok 2
10 min
Odcedź i obierz, jeżeli są za duże przekrój na cztery części.
Krok 3
10 min
Słoiki umyj i wyparz wrzątkiem.
Krok 4
5 min
Składniki zalewy wymieszaj do rozpuszczenia, nie gotuj.
Krok 5
5 min
Do każdego słoika włóż 4 ziarenka ziela, 1 listek laurowy, 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku oraz buraczki. Zalej zalewą, zakręć wieczkami.
Krok 6
10 min
Pasteryzuj 10 minut.
Krok 7
10 min
Wyjmij ostrożnie słoiki i odwróć na 10 minut do góry dnem.
Krok 1
z
7
Buraczki umyj, ugotuj.
Krok 2
z
7
Odcedź i obierz, jeżeli są za duże przekrój na cztery części.
Krok 3
z
7
Słoiki umyj i wyparz wrzątkiem.
Krok 4
z
7
Składniki zalewy wymieszaj do rozpuszczenia, nie gotuj.
Krok 5
z
7
Do każdego słoika włóż 4 ziarenka ziela, 1 listek laurowy, 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku oraz buraczki. Zalej zalewą, zakręć wieczkami.
Krok 6
z
7
Pasteryzuj 10 minut.
Krok 7
z
7
Wyjmij ostrożnie słoiki i odwróć na 10 minut do góry dnem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0