Budyń z owocami i sokiem malinowym
23min
Łatwy
1 opakowanie
500 ml
Mleko
2 łyżek
Sok malinowy
20 dag
Truskawki
.
Wartości odżywcze
Białko
10.15 g
Węglowodany
32.62 g
Tłuszcze
10.84 g
Wartość energetyczna
353.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Przygotuj budyń. Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszaj.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty.
Krok 3
1 min
Gotowy budyń wlej do szklaneczek, nie mieszaj.
Krok 4
10 min
Zostaw do ostygnięcia.
Krok 5
2 min
Budyń polej sokiem malinowym. Udekoruj ulubionymi owocami.
Wydawać by się mogło, że recepta na budyń z owocami to niczym niewyróżniający się przepis na zwykły budyń…Nic bardziej mylnego! Do budyniu o smaku waniliowym WINIARY dodaj owoce sezonowe, a całość polej smakowitym sokiem malinowym. Budyń z owocami i dodatkiem soku malinowego to perfekcyjne połączenie smaków wanilii i kwaśnych owoców, a sam deser idealnie skomponuje się z jesiennym, piątkowym wieczorem spędzonym na kanapie pod ciepłym kocem. Smacznego!
Komentarze 0