
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Biszkopt z wiśniami i galaretką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
45 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
15 minKrok 1 z 4
Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i upiecz biszkopt.
Krok 2 z 4
Kiedy ciasto się ochłodzi, kroimy go wzdłuż na pół. Smarujemy dżemem wiśniowym.
Krok 3 z 4
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a potem dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).
Krok 4 z 4
Ucieramy na jednolitą masę. Na górę wykładamy wypestkowane wiśnie i zalewamy 2 galaretkami lekko stężałymi.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0