Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt z wiśniami i galaretką to klasyczny deser, który wart jest każdej poświęconej mu minuty! Smak biszkoptu przełamany galaretką i świeżymi wiśniami to smakowa karuzela, która wprowadzi nas w pozytywny zawrót głowy. Najmłodsi domownicy będą zachwyceni, a i dorośli nie będą narzekać. Smacznego!
Przygotowanie
75 min
Krok 1
45 min
Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i upiecz biszkopt.
Krok 2
5 min
Kiedy ciasto się ochłodzi, kroimy go wzdłuż na pół. Smarujemy dżemem wiśniowym.
Krok 3
10 min
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a potem dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).
Krok 4
15 min
Ucieramy na jednolitą masę. Na górę wykładamy wypestkowane wiśnie i zalewamy 2 galaretkami lekko stężałymi.
Krok 1
z
4
Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i upiecz biszkopt.
Krok 2
z
4
Kiedy ciasto się ochłodzi, kroimy go wzdłuż na pół. Smarujemy dżemem wiśniowym.
Krok 3
z
4
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a potem dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).
Krok 4
z
4
Ucieramy na jednolitą masę. Na górę wykładamy wypestkowane wiśnie i zalewamy 2 galaretkami lekko stężałymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0