Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z wiśniami i galaretką

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżeczek
Żelatyna
2 paczek
Budyń o smaku wiśniowym WINIARY
6 
Jajko
0.5 szklanka
Mąka ziemniaczana
0.5 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5 szklanka
Cukier
0.5 l
Śmietana 36%
0.25 szklanka
Cukier
0.5 szklanka
Woda
70 dag
Wiśnie
1 trochę
Dżem wiśniowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
3844.61 kcal
Białko
88.5 g
Tłuszcze
215.9 g
Węglowodany
412.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
45 min
Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i upiecz biszkopt.
Krok 2
5 min
Kiedy ciasto się ochłodzi, kroimy go wzdłuż na pół. Smarujemy dżemem wiśniowym.
Krok 3
10 min
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a potem dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).
Krok 4
15 min
Ucieramy na jednolitą masę. Na górę wykładamy wypestkowane wiśnie i zalewamy 2 galaretkami lekko stężałymi.
Biszkopt z wiśniami i galaretką

Krok 1 z 4

Ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i upiecz biszkopt.

Biszkopt z wiśniami i galaretką

Krok 2 z 4

Kiedy ciasto się ochłodzi, kroimy go wzdłuż na pół. Smarujemy dżemem wiśniowym.

Biszkopt z wiśniami i galaretką

Krok 3 z 4

Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a potem dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).

Biszkopt z wiśniami i galaretką

Krok 4 z 4

Ucieramy na jednolitą masę. Na górę wykładamy wypestkowane wiśnie i zalewamy 2 galaretkami lekko stężałymi.

Biszkopt z wiśniami i galaretką to klasyczny deser, który wart jest każdej poświęconej mu minuty! Smak biszkoptu przełamany galaretką i świeżymi wiśniami to smakowa karuzela, która wprowadzi nas w pozytywny zawrót głowy. Najmłodsi domownicy będą zachwyceni, a i dorośli nie będą narzekać. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika