Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z dwóch jajek

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Jajko
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
81.11 kcal
Węglowodany
10.96 g
Tłuszcze
2.5 g
Białko
3.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Jajka parzymy i wybijamy do miseczki. Ubijamy na pulchną masę. Dalej ubijając dajemy po troszku cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym.
Krok 2
5 min
Łyżką drewnianą mieszając, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
20 min
Przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.
Biszkopt z dwóch jajek

Krok 1 z 3

Jajka parzymy i wybijamy do miseczki. Ubijamy na pulchną masę. Dalej ubijając dajemy po troszku cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym.

Biszkopt z dwóch jajek

Krok 2 z 3

Łyżką drewnianą mieszając, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z dwóch jajek

Krok 3 z 3

Przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.

Jak zrobić idealnie puszyste ciasto? Zobacz, jak przygotować biszkopt z dwóch jajek. Ciasto pięknie wyrasta, dzięki łyżeczce Proszku do pieczenia WINIARY. Kruchy biszkopt uwiedzie Cię swoim słodkim smakiem Cukru wanilinowego WINIARY. Zobacz, jak z zaledwie 5 składników stworzyć ciasto, które będzie pięknie prezentować się na Twoim stole. Gotowy biszkopt przełóż dowolnym kremem. Smacznego :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika