Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Biszkopt z dwóch jajek

Biszkopt z dwóch jajek

(0)
35min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2 
Jajko
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżka
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.8 g
Węglowodany
10.96 g
Tłuszcze
2.5 g
Wartość energetyczna
81.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak zrobić idealnie puszyste ciasto? Zobacz, jak przygotować biszkopt z dwóch jajek. Ciasto pięknie wyrasta, dzięki łyżeczce Proszku do pieczenia WINIARY. Kruchy biszkopt uwiedzie Cię swoim słodkim smakiem Cukru wanilinowego WINIARY. Zobacz, jak z zaledwie 5 składników stworzyć ciasto, które będzie pięknie prezentować się na Twoim stole. Gotowy biszkopt przełóż dowolnym kremem. Smacznego :)

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka parzymy i wybijamy do miseczki. Ubijamy na pulchną masę. Dalej ubijając dajemy po troszku cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym.
  • Krok 2

    5 min
    Łyżką drewnianą mieszając, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 3

    20 min
    Przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.
Biszkopt z dwóch jajek

Krok 1 z 3

Jajka parzymy i wybijamy do miseczki. Ubijamy na pulchną masę. Dalej ubijając dajemy po troszku cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym.

Biszkopt z dwóch jajek

Krok 2 z 3

Łyżką drewnianą mieszając, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z dwóch jajek

Krok 3 z 3

Przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
E Edyta

Wyszedł idealny biszkopt

Winiary
Expert

Cieszymy się!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto na oleju z owocami

    Ciasto na oleju z owocami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Sernik w ciemnym cieście

    Sernik w ciemnym cieście

    1 godz 10 min Łatwy
  • Biszkopt z pięciu jaj

    Biszkopt z pięciu jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Murzynek z jabłkami

    Murzynek z jabłkami

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu