Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt na tort - mała tortownica

0
63 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
4 
Jajko
4 łyżek
Cukier
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
5 g
Margaryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
71.06 kcal
Tłuszcze
2.41 g
Białko
3.04 g
Węglowodany
9.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
10 min
Białka jajek oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na pianę.
Krok 2
10 min
Kiedy piana będzie dobrze ubita, dodaj cukier i dalej ubijaj pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.
Krok 3
5 min
Potem dodaj Cukier wanilinowy i żółtka, dalej miksuj.
Krok 4
3 min
Po połączeniu żółtek z pianą dodaj 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.
Krok 5
3 min
Wszystko wymieszaj, już nie mikserem, a trzepaczką.
Krok 6
30 min
Wlej do tortownicy wysmarowanej margaryną i piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze około 200 st.C.
Krok 7
2 min
Po upieczeniu wyjmij biszkopt na tacę.
Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 1 z 7

Białka jajek oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na pianę.

Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 2 z 7

Kiedy piana będzie dobrze ubita, dodaj cukier i dalej ubijaj pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.

Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 3 z 7

Potem dodaj Cukier wanilinowy i żółtka, dalej miksuj.

Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 4 z 7

Po połączeniu żółtek z pianą dodaj 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.

Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 5 z 7

Wszystko wymieszaj, już nie mikserem, a trzepaczką.

Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 6 z 7

Wlej do tortownicy wysmarowanej margaryną i piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze około 200 st.C.

Biszkopt na tort - mała tortownica

Krok 7 z 7

Po upieczeniu wyjmij biszkopt na tacę.

Puszysty biszkopt na tort zawsze wychodzi, bo wyrasta pięknie na niezawodnym Proszku do pieczenia WINIARY. Jest lekki, pieczony bez dodatku tłuszczu, a apetyczną zapachową nutkę nadaje mu Cukier wanilinowy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika