Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puszysty biszkopt na tort zawsze wychodzi, bo wyrasta pięknie na niezawodnym Proszku do pieczenia WINIARY. Jest lekki, pieczony bez dodatku tłuszczu, a apetyczną zapachową nutkę nadaje mu Cukier wanilinowy.
Przygotowanie
63 min
Krok 1
10 min
Białka jajek oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na pianę.
Krok 2
10 min
Kiedy piana będzie dobrze ubita, dodaj cukier i dalej ubijaj pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.
Krok 3
5 min
Potem dodaj Cukier wanilinowy i żółtka, dalej miksuj.
Krok 4
3 min
Po połączeniu żółtek z pianą dodaj 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.
Krok 5
3 min
Wszystko wymieszaj, już nie mikserem, a trzepaczką.
Krok 6
30 min
Wlej do tortownicy wysmarowanej margaryną i piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze około 200 st.C.
Krok 7
2 min
Po upieczeniu wyjmij biszkopt na tacę.
Krok 1
z
7
Białka jajek oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na pianę.
Krok 2
z
7
Kiedy piana będzie dobrze ubita, dodaj cukier i dalej ubijaj pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.
Krok 3
z
7
Potem dodaj Cukier wanilinowy i żółtka, dalej miksuj.
Krok 4
z
7
Po połączeniu żółtek z pianą dodaj 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.
Krok 5
z
7
Wszystko wymieszaj, już nie mikserem, a trzepaczką.
Krok 6
z
7
Wlej do tortownicy wysmarowanej margaryną i piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze około 200 st.C.
Krok 7
z
7
Po upieczeniu wyjmij biszkopt na tacę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0