Biszkopt na tort - mała tortownica
63min
Łatwy
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
4
Jajko
4 łyżek
Cukier
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
5 g
Margaryna
.
Wartości odżywcze
Białko
3.04 g
Węglowodany
9.5 g
Tłuszcze
2.41 g
Wartość energetyczna
71.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
63 min
Krok 1
10 min
Białka jajek oddziel od żółtek. Następnie białko ubij na pianę.
Krok 2
10 min
Kiedy piana będzie dobrze ubita, dodaj cukier i dalej ubijaj pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.
Krok 3
5 min
Potem dodaj Cukier wanilinowy i żółtka, dalej miksuj.
Krok 4
3 min
Po połączeniu żółtek z pianą dodaj 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.
Krok 5
3 min
Wszystko wymieszaj, już nie mikserem, a trzepaczką.
Krok 6
30 min
Wlej do tortownicy wysmarowanej margaryną i piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze około 200 st.C.
Krok 7
2 min
Po upieczeniu wyjmij biszkopt na tacę.
Puszysty biszkopt na tort zawsze wychodzi, bo wyrasta pięknie na niezawodnym Proszku do pieczenia WINIARY. Jest lekki, pieczony bez dodatku tłuszczu, a apetyczną zapachową nutkę nadaje mu Cukier wanilinowy.
Komentarze 0