Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt kokosowy to propozycja dla tych, którzy uwielbiają to słodkie ciasto. Wersja z wiórkami kokosowymi i Cukrem wanilinowym WINIARY sprawdzi się do tortów z bitą śmietaną i truskawkami lub do deserów z serkiem mascarpone i egzotycznymi owocami. Tak naprawdę ogranicza cię jedynie Twoja wyobraźnia.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem.
Krok 2
25 min
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut.
Krok 1
z
2
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem.
Krok 2
z
2
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Mara
Białko nie biszkopt ubijamy
Winiary
Expert
Mara - tak, przepraszamy za przejęzyczenie. Ubijamy jajka. Już poprawiamy przepis :)
Komentarze 1