Biszkopt kokosowy
35min
Łatwy
1
opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1
łyżeczka
6
Jajko
6
łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
5
łyżek
Cukier
10
dag
Wiórki kokosowe
.
Wartości odżywcze
Białko
6.56 g
Węglowodany
18.22 g
Tłuszcze
11.82 g
Wartość energetyczna
199.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem.
Krok 2
25 min
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut.
Biszkopt kokosowy to propozycja dla tych, którzy uwielbiają to słodkie ciasto. Wersja z wiórkami kokosowymi i Cukrem wanilinowym WINIARY sprawdzi się do tortów z bitą śmietaną i truskawkami lub do deserów z serkiem mascarpone i egzotycznymi owocami. Tak naprawdę ogranicza cię jedynie Twoja wyobraźnia.
Komentarze 1