Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz zabielany z ziemniakami

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Żeberka wieprzowe
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Cebula
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
60 ml
Śmietana 30%
600 g
Ziemniaki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
195.23 kcal
Tłuszcze
5.48 g
Białko
14.47 g
Węglowodany
19.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).
Krok 2
15 min
Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.
Krok 3
5 min
Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.
Krok 4
3 min
Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.
Krok 5
2 min
Śmietankę połącz z Barszczem.
Krok 6
15 min
Ziemniaki ugotuj oddzielnie.
Krok 7
3 min
Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 1 z 7

Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 2 z 7

Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 3 z 7

Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 4 z 7

Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 5 z 7

Śmietankę połącz z Barszczem.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 6 z 7

Ziemniaki ugotuj oddzielnie.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 7 z 7

Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze z wieprzowego żeberka oraz warzyw będzie idealny, gdy dodamy do niego Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Doprawiamy tylko śmietanką i już możemy podawać z puszystym ziemniaczanym puree. Świetnie smakuje także z dodatkiem ziemniaków z podsmażoną cebulą lub skwarkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika