Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz zabielany z ziemniakami
Dodaj do CookBook

Barszcz zabielany z ziemniakami

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
300  g
Żeberka wieprzowe
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Cebula
1  łyżka
Mąka pszenna
60  ml
Śmietana 30%
600  g
Ziemniaki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
23.2 g
Wartość energetyczna
207.2 kcal
Tłuszcze
5.5 g
Białko
13.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze z wieprzowego żeberka oraz warzyw będzie idealny, gdy dodamy do niego Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Doprawiamy tylko śmietanką i już możemy podawać z puszystym ziemniaczanym puree. Świetnie smakuje także z dodatkiem ziemniaków z podsmażoną cebulą lub skwarkami.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    10 min
    Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).
  • Krok 2

    15 min
    Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.
  • Krok 3

    5 min
    Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.
  • Krok 4

    3 min
    Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.
  • Krok 5

    2 min
    Śmietankę połącz z Barszczem.
  • Krok 6

    15 min
    Ziemniaki ugotuj oddzielnie.
  • Krok 7

    3 min
    Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 1 z 7

Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 2 z 7

Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 3 z 7

Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 4 z 7

Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 5 z 7

Śmietankę połącz z Barszczem.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 6 z 7

Ziemniaki ugotuj oddzielnie.

Barszcz zabielany z ziemniakami

Krok 7 z 7

Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

    Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

    40 min Łatwy
  • Barszcz wigilijny z uszkami z farszem pieczarkowym

    Barszcz wigilijny z uszkami z farszem pieczarkowym

    2 godz 20 min Średni
  • Wigilijne paszteciki do barszczu

    Wigilijne paszteciki do barszczu

    7 godz 4 min Trudny

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu