Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze z wieprzowego żeberka oraz warzyw będzie idealny, gdy dodamy do niego Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Doprawiamy tylko śmietanką i już możemy podawać z puszystym ziemniaczanym puree. Świetnie smakuje także z dodatkiem ziemniaków z podsmażoną cebulą lub skwarkami.
Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.
Krok 3
z
7
Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.
Krok 4
z
7
Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.
Krok 5
z
7
Śmietankę połącz z Barszczem.
Krok 6
z
7
Ziemniaki ugotuj oddzielnie.
Krok 7
z
7
Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0