Barszcz zabielany z ziemniakami
53min
Łatwy
0.5 opakowanie
300 g
Żeberka wieprzowe
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
1
Cebula
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
60 ml
Śmietana 30%
600 g
Ziemniaki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.47 g
Węglowodany
19.3 g
Tłuszcze
5.48 g
Wartość energetyczna
195.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).
Krok 2
15 min
Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.
Krok 3
5 min
Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.
Krok 4
3 min
Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.
Krok 5
2 min
Śmietankę połącz z Barszczem.
Krok 6
15 min
Ziemniaki ugotuj oddzielnie.
Krok 7
3 min
Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze z wieprzowego żeberka oraz warzyw będzie idealny, gdy dodamy do niego Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Doprawiamy tylko śmietanką i już możemy podawać z puszystym ziemniaczanym puree. Świetnie smakuje także z dodatkiem ziemniaków z podsmażoną cebulą lub skwarkami.
Komentarze 0