Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

0
39 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Udo kurczaka
1 
Cebula
2 
Marchewka
2 
Buraki
200 g
Fasola Kidney
400 g
Fasola biała konserwowa
3 łyżek
Kwaśna śmietana
1 gałązka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
202.23 kcal
Węglowodany
22.47 g
Białko
10.76 g
Tłuszcze
5.43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

39 min
Krok 1
2 min
Do 2 litrów wody włóż ćwiartkę kurczaka oraz obrane marchewki i zagotuj.
Krok 2
5 min
Cebulę pokrój w małą kostkę i podsmaż aż będzie rumiana. Dodaj do garnka wraz z kostkami bulionowymi. Gotuj przez godzinę.
Krok 3
5 min
Wyjmij z wywaru kurczaka oraz marchewki. Pooddzielaj ugotowane mięso od kości, porozrywaj na mniejsze kawałki i dodaj z powrotem do zupy. Ugotowane marchewki pokrój w plasterki i również dodaj do zupy.
Krok 4
5 min
Buraki obierz, zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru. Dodaj do zupy także koncentrat barszczu czerwonego WINIARY oraz białą i czerwoną fasolę.
Krok 5
20 min
Gotuj zupę jeszcze 20 minut.
Krok 6
2 min
Zupę podawaj zabieloną śmietaną oraz posypaną natką pietruszki.
Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Krok 1 z 6

Do 2 litrów wody włóż ćwiartkę kurczaka oraz obrane marchewki i zagotuj.

Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Krok 2 z 6

Cebulę pokrój w małą kostkę i podsmaż aż będzie rumiana. Dodaj do garnka wraz z kostkami bulionowymi. Gotuj przez godzinę.

Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Krok 3 z 6

Wyjmij z wywaru kurczaka oraz marchewki. Pooddzielaj ugotowane mięso od kości, porozrywaj na mniejsze kawałki i dodaj z powrotem do zupy. Ugotowane marchewki pokrój w plasterki i również dodaj do zupy.

Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Krok 4 z 6

Buraki obierz, zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru. Dodaj do zupy także koncentrat barszczu czerwonego WINIARY oraz białą i czerwoną fasolę.

Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Krok 5 z 6

Gotuj zupę jeszcze 20 minut.

Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Krok 6 z 6

Zupę podawaj zabieloną śmietaną oraz posypaną natką pietruszki.

Kto powiedział, że zupa musi być tylko wstępem do drugiego dania? Nasz przepis na barszcz ukraiński przeczy teorii, że zupą nie da się w pełni najeść! Jest sycący, aromatyczny, dodaje energii oraz dostarcza mnóstwa białka za sprawą obecności fasoli czerwonej i białej. Przetestuj naszą wersję barszczu ukraińskiego, a na pewno zmienisz zdanie na temat zup! To danie ma kilka zalet. Pozwala sprytnie przemycić do codziennego jadłospisu solidną porcję warzyw. Do tego czas wykonania nie przekroczy 2 godzin i pozwala na stworzenie sycącego obiadu na przynajmniej 2 dni, więc jest to też opcja dla zabieganych. Do dzieła!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika