Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzej do 210 stopni C.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki i umieść w naczyniu żaroodpornym, dodaj ząbki czosnku.
Całość skrop obficie oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp majerankiem.
Piecz przed ok. 60 minut, aż będą miękkie.
Buraki, marchewkę i korzeń pietruszki obierz i zetrzyj na tarce o większych oczkach.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło z łyżką oliwy z oliwek. Wrzuć cebulę, marchewkę, pietruszkę i buraki.
Duś kilka minut, aż warzywa zmiękną.
Dodaj koncentrat pomidorowy i podsmaż jeszcze minutę.
Warzywa zalej wywarem z warzyw lub wodą i gotuj ok. 20 minut.
Barszcz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Zupę podawaj z pieczonymi ziemniakami i gałązkami świeżych ziół, np. tymianku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0