Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami
Dodaj do CookBook

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

(1)
14 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz biały WINIARY
4 
Jajko
75  g
Twaróg wędzony
2  kawałków
Chleb
1  łyżeczka
Masło klarowane
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
trochę
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2 g
Wartość energetyczna
182 kcal
Tłuszcze
9.8 g
Białko
11.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Barszcz biały to jedna z bardziej popularnych i lubianych zup. Każdy kucharz ma na nią swój własny sposób, dlatego niemal za każdym razem smakuje nieco inaczej. Tę zupę często przygotowuje się na Wielkanoc, ale z powodzeniem możesz ją ugotować też na co dzień – bez specjalnej okazji. To coś dla miłośników klasycznych, domowych obiadów oraz tych, którzy lubią tradycyjne dania z lekkim twistem.


Wielkanocny barszcz biały z wędzonym twarogiem

Przygotowanie zupy wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Mamy przepis w sam raz dla zabieganych i dla tych, którzy nie chcą spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich smacznym daniem – nie przegap tego przepisu. Nasz barszcz biały ugotujesz z zaledwie kilku łatwo dostępnych i niedrogich składników. Smak potrawy podkręci wędzony twaróg, świeżo posiekany szczypiorek i chrupiące grzanki. Chcesz, żeby zupa była jeszcze bardziej pożywna? Możesz dodać białą kiełbasę, kawałki wędlin lub podsmażony boczek. Tak przygotowany Barszcz biały WINIARY z wędzonym twarogiem świetnie prezentuje się na świątecznym stole i z pewnością urozmaici Twoje wielkanocne menu.

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    3 min
    Pieczywo pokrój w kostkę i przyrumień na suchej patelni. Grzanki przełóż do miseczki, a na patelni rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego.
  • Krok 2

    5 min
    Gdy masło się rozpuści, wbij jajka i smaż, aż białka się zetną lub do momentu, gdy jajka będą takie, jak lubisz.
  • Krok 3

    5 min
    Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 4

    1 min
    Do każdej porcji barszczu dołóż jajko i posyp pokruszonym twarogiem, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.
Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 1 z 4

Pieczywo pokrój w kostkę i przyrumień na suchej patelni. Grzanki przełóż do miseczki, a na patelni rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego.

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 2 z 4

Gdy masło się rozpuści, wbij jajka i smaż, aż białka się zetną lub do momentu, gdy jajka będą takie, jak lubisz.

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 3 z 4

Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 4 z 4

Do każdej porcji barszczu dołóż jajko i posyp pokruszonym twarogiem, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu