Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

(0)
14min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz biały WINIARY
4 
Jajko
100  g
Twaróg wędzony
2  kawałków
Chleb
trochę
Masło klarowane
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.33 g
Węglowodany
2.18 g
Tłuszcze
12.14 g
Wartość energetyczna
206.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Barszcz biały to jedna z bardziej popularnych i lubianych zup. Każdy kucharz ma na nią swój własny sposób, dlatego niemal za każdym razem smakuje nieco inaczej. Tę zupę często przygotowuje się na Wielkanoc, ale z powodzeniem możesz ją ugotować też na co dzień – bez specjalnej okazji. To coś dla miłośników klasycznych, domowych obiadów oraz tych, którzy lubią tradycyjne dania z lekkim twistem.


Wielkanocny barszcz biały z wędzonym twarogiem

Przygotowanie zupy wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Mamy przepis w sam raz dla zabieganych i dla tych, którzy nie chcą spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich smacznym daniem – nie przegap tego przepisu. Nasz barszcz biały ugotujesz z zaledwie kilku łatwo dostępnych i niedrogich składników. Smak potrawy podkręci wędzony twaróg, świeżo posiekany szczypiorek i chrupiące grzanki. Chcesz, żeby zupa była jeszcze bardziej pożywna? Możesz dodać białą kiełbasę, kawałki wędlin lub podsmażony boczek. Tak przygotowany Barszcz biały WINIARY z wędzonym twarogiem świetnie prezentuje się na świątecznym stole i z pewnością urozmaici Twoje wielkanocne menu.

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    3 min
    Pieczywo pokrój w kostkę i przyrumień na suchej patelni. Grzanki przełóż do miseczki, a na patelni rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego.
  • Krok 2

    5 min
    Gdy masło się rozpuści, wbij jajka i smaż, aż białka się zetną lub do momentu, gdy jajka będą takie, jak lubisz.
  • Krok 3

    5 min
    Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 4

    1 min
    Do każdej porcji barszczu dołóż jajko i posyp pokruszonym twarogiem, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.
Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 1 z 4

Pieczywo pokrój w kostkę i przyrumień na suchej patelni. Grzanki przełóż do miseczki, a na patelni rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego.

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 2 z 4

Gdy masło się rozpuści, wbij jajka i smaż, aż białka się zetną lub do momentu, gdy jajka będą takie, jak lubisz.

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 3 z 4

Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały z wędzonym twarogiem, jajkiem sadzonym i grzankami

Krok 4 z 4

Do każdej porcji barszczu dołóż jajko i posyp pokruszonym twarogiem, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • środek do polerowania kuchni
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz czerwony z grzybami

    Barszcz czerwony z grzybami

    12 godz 40 min Łatwy
  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy
  • Tosty z patelni z omletem i warzywami

    Tosty z patelni z omletem i warzywami

    15 min Łatwy
  • Kanapki z jajecznicą i łososiem

    Kanapki z jajecznicą i łososiem

    27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu