Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały to jedna z bardziej popularnych i lubianych zup. Każdy kucharz ma na nią swój własny sposób, dlatego niemal za każdym razem smakuje nieco inaczej. Tę zupę często przygotowuje się na Wielkanoc, ale z powodzeniem możesz ją ugotować też na co dzień – bez specjalnej okazji. To coś dla miłośników klasycznych, domowych obiadów oraz tych, którzy lubią tradycyjne dania z lekkim twistem.
Wielkanocny barszcz biały z wędzonym twarogiem
Przygotowanie zupy wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Mamy przepis w sam raz dla zabieganych i dla tych, którzy nie chcą spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich smacznym daniem – nie przegap tego przepisu. Nasz barszcz biały ugotujesz z zaledwie kilku łatwo dostępnych i niedrogich składników. Smak potrawy podkręci wędzony twaróg, świeżo posiekany szczypiorek i chrupiące grzanki. Chcesz, żeby zupa była jeszcze bardziej pożywna? Możesz dodać białą kiełbasę, kawałki wędlin lub podsmażony boczek. Tak przygotowany Barszcz biały WINIARY z wędzonym twarogiem świetnie prezentuje się na świątecznym stole i z pewnością urozmaici Twoje wielkanocne menu.
Przygotowanie
14 min
Krok 1
3 min
Pieczywo pokrój w kostkę i przyrumień na suchej patelni. Grzanki przełóż do miseczki, a na patelni rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego.
Krok 2
5 min
Gdy masło się rozpuści, wbij jajka i smaż, aż białka się zetną lub do momentu, gdy jajka będą takie, jak lubisz.
Krok 3
5 min
Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
1 min
Do każdej porcji barszczu dołóż jajko i posyp pokruszonym twarogiem, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 1
z
4
Pieczywo pokrój w kostkę i przyrumień na suchej patelni. Grzanki przełóż do miseczki, a na patelni rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego.
Krok 2
z
4
Gdy masło się rozpuści, wbij jajka i smaż, aż białka się zetną lub do momentu, gdy jajka będą takie, jak lubisz.
Krok 3
z
4
Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
z
4
Do każdej porcji barszczu dołóż jajko i posyp pokruszonym twarogiem, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0