Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz biały z jajkami w bekonie

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

3 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
12  plastrów
Boczek wędzony
6 
Jajko
trochę
Listki świeżego majeranku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.34 g
Węglowodany
1.93 g
Tłuszcze
29.12 g
Wartość energetyczna
409.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz biały to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tę tradycyjną zupę możesz przyrządzić także w nieco odmienionej wersji, czyli z dodatkiem jajek w bekonie. Zupę przygotuj za pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY. Foremki do muffinów wyłóż plasterkami bekonu, do każdej z nich wbij przepiórcze jajko, a następnie jajka w bekonie zapiecz i podawaj z ciepłym barszczem. Tak odmieniona wielkanocna potrawa z pewnością zachwyci wszystkich Twoich gości i domowników.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    2 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
  • Krok 2

    5 min
    Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
  • Krok 3

    12 min
    Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
  • Krok 4

    5 min
    W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 5

    1 min
    Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 1 z 5

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 2 z 5

Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 3 z 5

Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 4 z 5

W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 5 z 5

Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy
  • Sernik budyniowy

    2 godz 59 min Średni
  • Babeczki cytrynowe

    46 min Łatwy
  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu