Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

(0)
25min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12  plastrów
Boczek wędzony
6 
Jajko
trochę
Listki świeżego majeranku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.34 g
Węglowodany
1.93 g
Tłuszcze
29.12 g
Wartość energetyczna
409.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
2 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
Krok 2
5 min
Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
Krok 3
12 min
Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
Krok 4
5 min
W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
1 min
Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 1 z 5

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 2 z 5

Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 3 z 5

Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 4 z 5

W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 5 z 5

Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.

Barszcz biały to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tę tradycyjną zupę możesz przyrządzić także w nieco odmienionej wersji, czyli z dodatkiem jajek w bekonie. Zupę przygotuj za pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY. Foremki do muffinów wyłóż plasterkami bekonu, do każdej z nich wbij przepiórcze jajko, a następnie jajka w bekonie zapiecz i podawaj z ciepłym barszczem. Tak odmieniona wielkanocna potrawa z pewnością zachwyci wszystkich Twoich gości i domowników.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha