Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
3
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tę tradycyjną zupę możesz przyrządzić także w nieco odmienionej wersji, czyli z dodatkiem jajek w bekonie. Zupę przygotuj za pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY. Foremki do muffinów wyłóż plasterkami bekonu, do każdej z nich wbij przepiórcze jajko, a następnie jajka w bekonie zapiecz i podawaj z ciepłym barszczem. Tak odmieniona wielkanocna potrawa z pewnością zachwyci wszystkich Twoich gości i domowników.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
2 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
Krok 2
5 min
Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
Krok 3
12 min
Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
Krok 4
5 min
W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
1 min
Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Krok 1
z
5
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
Krok 2
z
5
Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
Krok 3
z
5
Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
Krok 4
z
5
W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
z
5
Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0