Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz biały z jajkami w bekonie

Barszcz biały z jajkami w bekonie

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
12  plastrów
Boczek wędzony
6 
Jajko
trochę
Listki świeżego majeranku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.34 g
Węglowodany
1.93 g
Tłuszcze
29.12 g
Wartość energetyczna
409.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Barszcz biały to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tę tradycyjną zupę możesz przyrządzić także w nieco odmienionej wersji, czyli z dodatkiem jajek w bekonie. Zupę przygotuj za pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY. Foremki do muffinów wyłóż plasterkami bekonu, do każdej z nich wbij przepiórcze jajko, a następnie jajka w bekonie zapiecz i podawaj z ciepłym barszczem. Tak odmieniona wielkanocna potrawa z pewnością zachwyci wszystkich Twoich gości i domowników.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    2 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
  • Krok 2

    5 min
    Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
  • Krok 3

    12 min
    Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
  • Krok 4

    5 min
    W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 5

    1 min
    Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 1 z 5

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 2 z 5

Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 3 z 5

Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 4 z 5

W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały z jajkami w bekonie

Krok 5 z 5

Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy
  • Babeczki cytrynowe

    Babeczki cytrynowe

    46 min Łatwy
  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy
  • Chleb z ziarnami

    Chleb z ziarnami

    1 godz 21 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu