Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tę tradycyjną zupę możesz przyrządzić także w nieco odmienionej wersji, czyli z dodatkiem jajek w bekonie. Zupę przygotuj za pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY. Foremki do muffinów wyłóż plasterkami bekonu, do każdej z nich wbij przepiórcze jajko, a następnie jajka w bekonie zapiecz i podawaj z ciepłym barszczem. Tak odmieniona wielkanocna potrawa z pewnością zachwyci wszystkich Twoich gości i domowników.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
2 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
Krok 2
5 min
Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
Krok 3
12 min
Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
Krok 4
5 min
W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
1 min
Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Krok 1
z
5
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
Krok 2
z
5
Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
Krok 3
z
5
Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
Krok 4
z
5
W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
z
5
Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0