Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

(1)
41min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz biały WINIARY
4 
Marchewka
4 
Pietruszka
4  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  łyżeczka
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.49 g
Węglowodany
26.25 g
Tłuszcze
14.56 g
Wartość energetyczna
282.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zimno, deszczowo i wietrznie? Oto coś, co po powrocie do domu na pewno Cię rozgrzeje. Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką to lżejsza i ciekawa odmiana klasycznego śląskiego żuru z jajkiem i białą kiełbasą. Pieczone z miodem i oliwą warzywa korzeniowe pełnią tutaj rolę sycącej "wkładki", a Barszcz biały WINIARY gotuje się właściwie sam. Do zupy, na drugie danie, możesz przygotować kluski śląskie z sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY. Mniam!

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.
  • Krok 2

    2 min
    Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.
  • Krok 3

    2 min
    Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.
  • Krok 4

    5 min
    Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
  • Krok 5

    20 min
    Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.
  • Krok 6

    5 min
    Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 7

    2 min
    Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.
Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 1 z 7

Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 2 z 7

Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 3 z 7

Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 4 z 7

Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 5 z 7

Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 6 z 7

Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 7 z 7

Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Wielkanoc
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy
  • Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

    Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

    1 godz 7 min Łatwy
  • Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

    40 min Łatwy
  • Barszcz biały z jajkami w bekonie

    Barszcz biały z jajkami w bekonie

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu