Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zimno, deszczowo i wietrznie? Oto coś, co po powrocie do domu na pewno Cię rozgrzeje. Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką to lżejsza i ciekawa odmiana klasycznego śląskiego żuru z jajkiem i białą kiełbasą. Pieczone z miodem i oliwą warzywa korzeniowe pełnią tutaj rolę sycącej "wkładki", a Barszcz biały WINIARY gotuje się właściwie sam. Do zupy, na drugie danie, możesz przygotować kluski śląskie z sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY. Mniam!
Przygotowanie
41 min
Krok 1
5 min
Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.
Krok 2
2 min
Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.
Krok 3
2 min
Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
5 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
Krok 5
20 min
Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.
Krok 6
5 min
Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
2 min
Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.
Krok 1
z
7
Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.
Krok 2
z
7
Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.
Krok 3
z
7
Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
z
7
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
Krok 5
z
7
Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.
Krok 6
z
7
Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
z
7
Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0