Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.
Krok 2
10 min
Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.
Krok 3
30 min
Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.
Krok 4
5 min
Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.
Krok 1
z
4
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.
Krok 2
z
4
Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.
Krok 3
z
4
Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.
Krok 4
z
4
Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0