Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
0.5 szklanka
Mąka pszenna
0.5 szklanka
Mąka ziemniaczana
2 łyżeczek
Proszek do pieczenia
0.75 szklanka
Cukier
1 
Czekolada
1 trochę
Aromat cytrynowy
1 trochę
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.74 g
Wartość energetyczna
264.87 kcal
Białko
4.12 g
Węglowodany
29.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.
Krok 2
10 min
Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.
Krok 3
30 min
Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.
Krok 4
5 min
Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.
Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 1 z 4

Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 2 z 4

Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 3 z 4

Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 4 z 4

Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.

Wilgotna babka majonezowa z czekoladą i malinami
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika