Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Aromatyczna francuska zupa rybna
Dodaj do CookBook

Aromatyczna francuska zupa rybna

(0)
22 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1 
Por (biała część)
2  ząbków
Czosnek
1  l
Woda
1  szklanka
Passata pomidorowa
trochę
Tymianek
2 
Liść laurowy
trochę
Chili
500  g
Filet z morszczuka
120  g
Krewetki surowe
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.2 g
Wartość energetyczna
134.4 kcal
Tłuszcze
4.5 g
Białko
19.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Francuska zupa rybna to danie, które przywodzi na myśl smaki i aromaty Marsylii. Tradycyjna, francuska zupa rybna zawierać powinna świeże filety ryb morskich oraz owoce morza. Aby dodać jej jeszcze bardziej niepowtarzalnego smaku, przyrządzaj ją z passatą pomidorową. Aromatu zaś nadasz jej, dodając do wywaru por, czosnek i pieprz. Gotową, aromatyczną francuską zupę rybną podawaj posypaną koperkiem, i ze świeżym pieczywem, np. tostami.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.
  • Krok 3

    5 min
    Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.
  • Krok 4

    5 min
    Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.
  • Krok 5

    2 min
    Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.
Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 1 z 5

W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 2 z 5

Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 3 z 5

Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 4 z 5

Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 5 z 5

Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Owoce morza
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa aromatyczna curry

    Zupa aromatyczna curry

    45 min Łatwy
  • Aromatyczna wołowina z patelni

    Aromatyczna wołowina z patelni

    30 min Łatwy
  • Aromatyczna przyprawa z suszonych pieczarek

    Aromatyczna przyprawa z suszonych pieczarek

    4 godz 23 min Łatwy
  • Aromatyczna zupa jarzynowa, czyli pochwała lata

    Aromatyczna zupa jarzynowa, czyli pochwała lata

    44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu