Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Aromatyczna francuska zupa rybna

(0)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1 
Por (biała część)
2  ząbków
Czosnek
1  l
Woda
1  szklanka
Passata pomidorowa
trochę
Tymianek
2 
Liść laurowy
trochę
Chili
500  g
Filet z morszczuka
120  g
Krewetki surowe
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.23 g
Węglowodany
5.23 g
Tłuszcze
4.45 g
Wartość energetyczna
134.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Francuska zupa rybna to danie, które przywodzi na myśl smaki i aromaty Marsylii. Tradycyjna, francuska zupa rybna zawierać powinna świeże filety ryb morskich oraz owoce morza. Aby dodać jej jeszcze bardziej niepowtarzalnego smaku, przyrządzaj ją z passatą pomidorową. Aromatu zaś nadasz jej, dodając do wywaru por, czosnek i pieprz. Gotową, aromatyczną francuską zupę rybną podawaj posypaną koperkiem, i ze świeżym pieczywem, np. tostami.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.
  • Krok 3

    5 min
    Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.
  • Krok 4

    5 min
    Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.
  • Krok 5

    2 min
    Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.
Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 1 z 5

W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 2 z 5

Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 3 z 5

Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 4 z 5

Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 5 z 5

Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
P Paula

Czy do zupy z ryb trzeba zdjąć skórę albo łuski?

Winiary
Expert

Paulo, do zupy dodajemy fileta z morszczuka.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia francuska
  • Obiad
  • Owoce morza
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z cukinii

    50 min Łatwy
  • Pyszna zupa z owoców morza

    46 min Łatwy
  • Zupa krem ze szpinaku

    19 min Łatwy
  • Zupa krem z pora i serka topionego

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu