Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Aromatyczna francuska zupa rybna

Aromatyczna francuska zupa rybna

(0)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1 
Por (biała część)
2  ząbków
Czosnek
1  l
Woda
1  szklanka
Passata pomidorowa
trochę
Tymianek
2 
Liść laurowy
trochę
Chili
500  g
Filet z morszczuka
120  g
Krewetki surowe
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.23 g
Węglowodany
5.23 g
Tłuszcze
4.45 g
Wartość energetyczna
134.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Francuska zupa rybna to danie, które przywodzi na myśl smaki i aromaty Marsylii. Tradycyjna, francuska zupa rybna zawierać powinna świeże filety ryb morskich oraz owoce morza. Aby dodać jej jeszcze bardziej niepowtarzalnego smaku, przyrządzaj ją z passatą pomidorową. Aromatu zaś nadasz jej, dodając do wywaru por, czosnek i pieprz. Gotową, aromatyczną francuską zupę rybną podawaj posypaną koperkiem, i ze świeżym pieczywem, np. tostami.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.
  • Krok 3

    5 min
    Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.
  • Krok 4

    5 min
    Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.
  • Krok 5

    2 min
    Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.
Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 1 z 5

W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 2 z 5

Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 3 z 5

Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 4 z 5

Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 5 z 5

Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
P Paula

Czy do zupy z ryb trzeba zdjąć skórę albo łuski?

Winiary
Expert

Paulo, do zupy dodajemy fileta z morszczuka.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia francuska
  • Obiad
  • Owoce morza
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z cukinii

    Zupa krem z cukinii

    50 min Łatwy
  • Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    1 godz 20 min Średni
  • Pyszna zupa z owoców morza

    Pyszna zupa z owoców morza

    46 min Łatwy
  • Zupa krem ze szpinaku

    Zupa krem ze szpinaku

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu