Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aromatyczna francuska zupa rybna

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
1 łyżka
Oliwa z oliwek
1 
Por (biała część)
2 ząbków
Czosnek
1 l
Woda
1 szklanka
Passata pomidorowa
1 trochę
Tymianek
2 
Liść laurowy
1 trochę
Chili
500 g
Filet z morszczuka
120 g
Krewetki surowe
500 g
Chleb biały
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.61 g
Węglowodany
46.42 g
Wartość energetyczna
356.09 kcal
Tłuszcze
7.23 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.
Krok 2
5 min
Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.
Krok 3
5 min
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.
Krok 4
5 min
Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.
Krok 5
2 min
Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.
Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 1 z 5

W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 2 z 5

Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 3 z 5

Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 4 z 5

Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.

Aromatyczna francuska zupa rybna

Krok 5 z 5

Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.

Francuska zupa rybna to danie, które przywodzi na myśl smaki i aromaty Marsylii. Tradycyjna, francuska zupa rybna zawierać powinna świeże filety ryb morskich oraz owoce morza. Aby dodać jej jeszcze bardziej niepowtarzalnego smaku, przyrządzaj ją z passatą pomidorową. Aromatu zaś nadasz jej, dodając do wywaru por, czosnek i pieprz. Gotową, aromatyczną francuską zupę rybną podawaj posypaną koperkiem, i ze świeżym pieczywem, np. tostami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika