Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aromatyczna wołowina z patelni

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Antrykot wołowy
1 
Cebula
4 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Kumin
90 g
Skórka z pomarańczy
50 g
Pistacje
50 g
Orzechy włoskie
20 g
Chili
200 g
Pomidorki koktajlowe
4 
Jajko
0.5 pęczek
Kolendra
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
25.2 g
Węglowodany
20.35 g
Białko
31.01 g
Wartość energetyczna
415.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.
Krok 2
5 min
Dodaj mięso, pół Kostki Mięsnej WINIARY, kumin i skórkę z pomarańczy.
Krok 3
15 min
Smaż 10 minut, dodaj pistacje i orzechy, podsmaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
5 min
Wbij jajko - jak się zetnie niczym sadzone, całość zdejmij z ognia i posyp listkami kolendry.
Aromatyczna wołowina z patelni

Krok 1 z 4

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.

Aromatyczna wołowina z patelni

Krok 2 z 4

Dodaj mięso, pół Kostki Mięsnej WINIARY, kumin i skórkę z pomarańczy.

Aromatyczna wołowina z patelni

Krok 3 z 4

Smaż 10 minut, dodaj pistacje i orzechy, podsmaż jeszcze kilka minut.

Aromatyczna wołowina z patelni

Krok 4 z 4

Wbij jajko - jak się zetnie niczym sadzone, całość zdejmij z ognia i posyp listkami kolendry.


Aromatyczna wołowina z warzywami, orzechami włoskimi, pistacjami, skórką pomarańczy i Kostką Mięsną WINIARY, podawana z jajkiem sadzonym i posypana kolendrą. Brzmi pysznie!

Wyrazistości doda czerwona papryczka chili, mielony kumin i czosnek. Jeżeli chcesz, do przyrządzenia tej smakowitej wołowiny z patelni możesz użyć innych orzechów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika