Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasta z nutellą – eksplozja słodkości 

Nutella to orzechowo-czekoladowy krem, za którego słodkim smakiem przepada wielu ludzi. Używany bywa na wiele sposobów – do pieczywa, tostów, naleśników, gofrów lub bez pretekstów wyjadany jest łyżeczka prosto ze słoika. Można jednak pokusić się o przygotowanie pysznych ciast z nutellą. Jak to zrobić? Pomysłów jest wiele, warto prześledzić przepisy na ciasta z nutellą i wybrać ten, który najbardziej będzie nam odpowiadał. 

Ciasta z nutellą w domowej wersji 

Na sklepowych półkach znajdziemy bez problemu oryginalną Nutellę. Zwykle też obok stać będą jej zamienniki, niektóre z większą ilością czekolady lub orzechów, inne bez oleju palmowego itp. Warto wybrać swój ulubiony krem, jednak można też wypróbować przepis na domowy krem przypominający Nutellę. Jego podstawowe składniki to oczywiście orzechy laskowe i czekolada. Przygotowanie domowej nutelli nie jest łatwe, ale z pewnością bardzo satysfakcjonujące, a efekt pyszny. Później możemy upiec ciasto z nutellą przygotowaną samodzielnie, którego smak na pewno dorówna wypiekom ze sklepowymi kremami. 

Różne przepisy na ciasta z nutellą 

Choć przepisów na ciasto z nutellą znajdziecie wiele i mogą się one mocno między sobą różnić, łączy je jedno: wypieki z tym dodatkiem zawsze będą bardzo słodkie. Ale o to w nich właśnie chodzi! Amatorzy umiarkowanej słodyczy powinni sięgnąć po inne ciasta. Z nutellą zawsze czeka nas eksplozja słodkości. Wśród ciast z nutellą znajdziecie zarówno torty, jak i serniki, rolady, brownies, mazurki, a nawet – ciasta owocowe. Warto wypróbować też ciasteczka z nutellą, ślimaki z ciasta francuskiego czy nadziewane rogaliki.