Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placek z masą cappuccino to ciasto, które rozpływa się w ustach. Pokochają je zarówno dorośli, jak i najmłodsi, a to dlatego, że deser przygotowujemy z aż kilku warstw: biszkoptowej, czekoladowej i agrestowej. Placek z masą cappuccino szczególnie polecamy miłośnikom czekoladowych słodkości, którzy odnajdą w nim także smak Nutelli czy nacieszą oko posypką ze startej czekolady. Pycha!
Przygotowanie
85 min
Krok 1
10 min
Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
35 min
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Krok 3
15 min
Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy.
Krok 4
5 min
Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.
Krok 5
10 min
Masa zielona:Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.
Krok 6
10 min
Przełożenie ciasta:biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- na wierzch ciasta ścieramy czekoladę
Krok 1
z
6
Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
z
6
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Krok 3
z
6
Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy.
Krok 4
z
6
Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.
Krok 5
z
6
Masa zielona:Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.
Krok 6
z
6
Przełożenie ciasta:biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- na wierzch ciasta ścieramy czekoladę
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0