Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Placek z masą cappuccino

Placek z masą cappuccino

(2)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajko
6  łyżek
Cukier
6  łyżek
Mąka
2  łyżek
Olej
1  łyżka
Proszek do pieczenia WINIARY
1.25  szklanek
Mleko
55  g
Cappuccino czekoladowe
2  opakowań
Bita śmietana śnieżka
1  łyżka
Żelatyna WINIARY
1  opakowanie
Galaretka agrestowy smak WINIARY
2  szklanek
Śmietana 30%
2  łyżek
Cukier puder
1  słoik
Nutella
0.5  tabliczka
Czekolada gorzka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.98 g
Węglowodany
14.8 g
Tłuszcze
13.3 g
Wartość energetyczna
231.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Placek z masą cappuccino to ciasto, które rozpływa się w ustach. Pokochają je zarówno dorośli, jak i najmłodsi, a to dlatego, że deser przygotowujemy z aż kilku warstw: biszkoptowej, czekoladowej i agrestowej. Placek z masą cappuccino szczególnie polecamy miłośnikom czekoladowych słodkości, którzy odnajdą w nim także smak Nutelli czy nacieszą oko posypką ze startej czekolady. Pycha!

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    35 min
    Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
  • Krok 3

    15 min
    Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy.
  • Krok 4

    5 min
    Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.
  • Krok 5

    10 min
    Masa zielona:Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.
  • Krok 6

    10 min
    Przełożenie ciasta:biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- na wierzch ciasta ścieramy czekoladę
Placek z masą cappuccino

Krok 1 z 6

Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Placek z masą cappuccino

Krok 2 z 6

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.

Placek z masą cappuccino

Krok 3 z 6

Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy.

Placek z masą cappuccino

Krok 4 z 6

Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.

Placek z masą cappuccino

Krok 5 z 6

Masa zielona:Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.

Placek z masą cappuccino

Krok 6 z 6

Przełożenie ciasta:biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- na wierzch ciasta ścieramy czekoladę

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

    Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto z krówką i kawą

    Ciasto z krówką i kawą

    1 godz 29 min Łatwy
  • Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    2 godz 5 min Łatwy
  • Ciasto piernikowo-porzeczkowe

    Ciasto piernikowo-porzeczkowe

    1 godz 27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu