
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Placek z masą cappuccino

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
35 minKrok 3
15 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
10 minKrok 1 z 6
Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 z 6
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Krok 3 z 6
Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy.
Krok 4 z 6
Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.
Krok 5 z 6
Masa zielona:Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.
Krok 6 z 6
Przełożenie ciasta:biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- na wierzch ciasta ścieramy czekoladę
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0