Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
12 
Jajko
12  łyżek
Cukier
12  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
9  tabliczek
Czekolada mleczna
20  dag
Masło
0.5  l
Mleko
3  łyżek
Cukier
100  g
Polewa czekoladowa
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
1 
Wafle tortowe
1  słoik
Krem czekoladowo-orzechowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.37 g
Węglowodany
60.34 g
Tłuszcze
32.14 g
Wartość energetyczna
568.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie biszkopta, kremu czekoladowo-orzechowego i brzoskwiń stanie się od dzisiaj Waszym stałym punktem w menu deserowym. To przepis na ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale urzeka również zapachem i wyglądem. Ten deser nie wymaga dużej ilości pracy, a możecie być pewni, że zniknie z talerza niebywale szybko!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    15 min
    Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.
  • Krok 2

    30 min
    Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    10 min
    Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.
  • Krok 4

    15 min
    Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
  • Krok 5

    10 min
    Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.
Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 2 z 5

Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 3 z 5

Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 4 z 5

Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 5 z 5

Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biały puch z wiórkami kokosowymi

    Biały puch z wiórkami kokosowymi

    2 godz 5 min Trudny
  • Placek z masą cappuccino

    Placek z masą cappuccino

    1 godz 25 min Łatwy
  • Ciasto piernikowo-porzeczkowe

    Ciasto piernikowo-porzeczkowe

    1 godz 27 min Łatwy
  • BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

    BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

    1 godz 55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu