Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12 
Jajko
12 łyżek
Cukier
12 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
9 tabliczek
Czekolada mleczna
20 dag
Masło
0.5 l
Mleko
3 łyżek
Cukier
100 g
Polewa czekoladowa
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
1 
Wafle tortowe
1 słoik
Krem czekoladowo-orzechowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
60.34 g
Białko
10.37 g
Tłuszcze
32.14 g
Wartość energetyczna
568.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
15 min
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.
Krok 2
30 min
Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3
10 min
Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.
Krok 4
15 min
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Krok 5
10 min
Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.
Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 2 z 5

Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 3 z 5

Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 4 z 5

Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 5 z 5

Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.

Połączenie biszkopta, kremu czekoladowo-orzechowego i brzoskwiń stanie się od dzisiaj Waszym stałym punktem w menu deserowym. To przepis na ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale urzeka również zapachem i wyglądem. Ten deser nie wymaga dużej ilości pracy, a możecie być pewni, że zniknie z talerza niebywale szybko!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika