Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie biszkopta, kremu czekoladowo-orzechowego i brzoskwiń stanie się od dzisiaj Waszym stałym punktem w menu deserowym. To przepis na ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale urzeka również zapachem i wyglądem. Ten deser nie wymaga dużej ilości pracy, a możecie być pewni, że zniknie z talerza niebywale szybko!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.
Krok 2
30 min
Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3
10 min
Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.
Krok 4
15 min
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Krok 5
10 min
Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.
Krok 1
z
5
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.
Krok 2
z
5
Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3
z
5
Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.
Krok 4
z
5
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Krok 5
z
5
Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0