Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami
80min
Łatwy
3 łyżek
1 opakowanie
1 opakowanie
12
Jajko
12 łyżek
Cukier
12 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
9 tabliczek
Czekolada mleczna
20 dag
Masło
0.5 l
Mleko
3 łyżek
Cukier
100 g
Polewa czekoladowa
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
1
Wafle tortowe
1 słoik
Krem czekoladowo-orzechowy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.37 g
Węglowodany
60.34 g
Tłuszcze
32.14 g
Wartość energetyczna
568.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.
Krok 2
30 min
Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3
10 min
Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.
Krok 4
15 min
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Krok 5
10 min
Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.
Połączenie biszkopta, kremu czekoladowo-orzechowego i brzoskwiń stanie się od dzisiaj Waszym stałym punktem w menu deserowym. To przepis na ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale urzeka również zapachem i wyglądem. Ten deser nie wymaga dużej ilości pracy, a możecie być pewni, że zniknie z talerza niebywale szybko!
Komentarze 0