Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami
Dodaj do CookBook

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
12 
Jajko
12  łyżek
Cukier
12  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
9  tabliczek
Czekolada mleczna
20  dag
Masło
0.5  l
Mleko
3  łyżek
Cukier
100  g
Polewa czekoladowa
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
1 
Wafle tortowe
1  słoik
Krem czekoladowo-orzechowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
59.9 g
Wartość energetyczna
566.8 kcal
Tłuszcze
32.1 g
Białko
10.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie biszkopta, kremu czekoladowo-orzechowego i brzoskwiń stanie się od dzisiaj Waszym stałym punktem w menu deserowym. To przepis na ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale urzeka również zapachem i wyglądem. Ten deser nie wymaga dużej ilości pracy, a możecie być pewni, że zniknie z talerza niebywale szybko!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    15 min
    Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.
  • Krok 2

    30 min
    Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    10 min
    Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.
  • Krok 4

    15 min
    Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
  • Krok 5

    10 min
    Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.
Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na 3 części, do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 2 z 5

Wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 3 z 5

Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy i łączymy z utartym masłem.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 4 z 5

Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Krem rozpuszczamy, dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.

Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

Krok 5 z 5

Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą; tężejące galaretki z brzoskwiniami; biszkopt; krem czekoladowo-orzechowy; masa; biszkopt; polewa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu