Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kakaowe ciasteczka z nutellą

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 dag
Masło
0.6 szklanka
Krem czekoladowo-orzechowy
25 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
15 dag
Cukier puder
1 
Jajko
1 łyżka
Kakao
4 łyżek
Mleko
1 łyżka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.92 g
Węglowodany
14.26 g
Wartość energetyczna
141.91 kcal
Białko
2.47 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
5 min
Mąkę przesiać do miski. Wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
15 min
Do drugiej miski włożyć masło. Dodać krem czekoladowo-orzechowy, wsypać cukier puder i cukier wanilinowy. Całość zmiksować. Następnie wbić jajko, wsypać kakao. Dodać przygotowaną mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie wlać mleko, dodać łyżkę oleju. Miksować na najniższych obrotach.
Krok 3
30 min
Gdy składniki połączą się, odłożyć na pół godziny do lodówki.
Krok 4
10 min
Do małej miseczki wsypać cukier puder. Z ciasta formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać z jednej strony w cukrze pudrze.
Krok 5
15 min
Układać na przygotowanej blaszce, lekko spłaszczyć. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.
Kakaowe ciasteczka z nutellą

Krok 1 z 5

Mąkę przesiać do miski. Wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Kakaowe ciasteczka z nutellą

Krok 2 z 5

Do drugiej miski włożyć masło. Dodać krem czekoladowo-orzechowy, wsypać cukier puder i cukier wanilinowy. Całość zmiksować. Następnie wbić jajko, wsypać kakao. Dodać przygotowaną mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie wlać mleko, dodać łyżkę oleju. Miksować na najniższych obrotach.

Kakaowe ciasteczka z nutellą

Krok 3 z 5

Gdy składniki połączą się, odłożyć na pół godziny do lodówki.

Kakaowe ciasteczka z nutellą

Krok 4 z 5

Do małej miseczki wsypać cukier puder. Z ciasta formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać z jednej strony w cukrze pudrze.

Kakaowe ciasteczka z nutellą

Krok 5 z 5

Układać na przygotowanej blaszce, lekko spłaszczyć. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.

Ciasteczka z nutellą są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Ta przegryzka stanie się częstym gościem w Waszych domach! Połączenie smaku kakaowego ciastek i nutelli jest naturalne i bardzo satysfakcjonujące. Aromat, który uniesie się w Waszej kuchni w trakcie przygotowań zachęci każdego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika