Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kakaowe ciasto z waniliowym serem to doskonały dodatek do kawy lub herbaty. Miłośników czekolady ucieszy dodatek kakao, zaś fanom kremów do gustu szczególnie przypadnie budyniowo-serowa warstwa deseru. Kakaowe ciasto z waniliowym serem nie tylko dobrze smakuje, ale też ciekawie wygląda, bo masę serową wyciskamy przez woreczek, tworząc kratowany wzór. Ciasto idealne na niedzielne, leniwe popołudnie!
Przygotowanie
83 min
Krok 1
15 min
Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać budyń i sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 2
10 min
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać.
Krok 3
10 min
Jajka z cukrem ubić, ciągle ubijając dodać olej i wodę. Następnie połączyć z mąką ubijając na najmniejszych obrotach.
Krok 4
3 min
Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24/34 cm.
Krok 5
45 min
Masę serową włożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wyciskać na ciasto tworząc kratę. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.
Krok 1
z
5
Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać budyń i sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 2
z
5
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać.
Krok 3
z
5
Jajka z cukrem ubić, ciągle ubijając dodać olej i wodę. Następnie połączyć z mąką ubijając na najmniejszych obrotach.
Krok 4
z
5
Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24/34 cm.
Krok 5
z
5
Masę serową włożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wyciskać na ciasto tworząc kratę. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Karolajnaa
Nie polecam. Wyszedł cienki jak gazeta. Wszystko robione według przepisu...
Winiary
Expert
Kolejnym razem możesz nieco skorygować proporcje. :-)
Komentarze 1