Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

0
73 min
Łatwy

Składniki

-
24 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
15 dag
Cukier
0.5 szklanka
Woda
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
2 
Jajko
25 dag
Mąka pszenna
3 łyżek
Kakao
0.5 szklanka
Olej
50 dag
Ser twarogowy
15 dag
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
212.44 kcal
Tłuszcze
16.85 g
Węglowodany
17.01 g
Białko
4.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
10 min
Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać budyń i sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 2
5 min
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać.
Krok 3
10 min
Jajka z cukrem ubić, ciągle ubijając dodać olej i wodę. Następnie połączyć z mąką ubijając na najmniejszych obrotach.
Krok 4
3 min
Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24/34 cm.
Krok 5
45 min
Masę serową włożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wyciskać na ciasto tworząc kratę. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.
Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 1 z 5

Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać budyń i sztywno ubitą pianę z białek.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 2 z 5

Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 3 z 5

Jajka z cukrem ubić, ciągle ubijając dodać olej i wodę. Następnie połączyć z mąką ubijając na najmniejszych obrotach.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 4 z 5

Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24/34 cm.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 5 z 5

Masę serową włożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wyciskać na ciasto tworząc kratę. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem to doskonały dodatek do kawy lub herbaty. Miłośników czekolady ucieszy dodatek kakao, zaś fanom kremów do gustu szczególnie przypadnie budyniowo-serowa warstwa deseru. Kakaowe ciasto z waniliowym serem nie tylko dobrze smakuje, ale też ciekawie wygląda, bo masę serową wyciskamy przez woreczek, tworząc kratowany wzór. Ciasto idealne na niedzielne, leniwe popołudnie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika