Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kakaowe ciasto z waniliowym serem
Dodaj do CookBook

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

(4)
1 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
Jajko
15  dag
Cukier
0.5  szklanka
Woda
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2 
Jajko
25  dag
Mąka pszenna
3  łyżek
Kakao
0.5  szklanka
Olej
50  dag
Ser twarogowy
15  dag
Cukier puder
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
2  łyżek
Cukier wanilinowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
23.2 g
Wartość energetyczna
212.4 kcal
Tłuszcze
10.6 g
Białko
4.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kakaowe ciasto z waniliowym serem to doskonały dodatek do kawy lub herbaty. Miłośników czekolady ucieszy dodatek kakao, zaś fanom kremów do gustu szczególnie przypadnie budyniowo-serowa warstwa deseru. Kakaowe ciasto z waniliowym serem nie tylko dobrze smakuje, ale też ciekawie wygląda, bo masę serową wyciskamy przez woreczek, tworząc kratowany wzór. Ciasto idealne na niedzielne, leniwe popołudnie!

Przygotowanie

83 min
  • Krok 1

    15 min
    Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać budyń i sztywno ubitą pianę z białek.
  • Krok 2

    10 min
    Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka z cukrem ubić, ciągle ubijając dodać olej i wodę. Następnie połączyć z mąką ubijając na najmniejszych obrotach.
  • Krok 4

    3 min
    Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24/34 cm.
  • Krok 5

    45 min
    Masę serową włożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wyciskać na ciasto tworząc kratę. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.
Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 1 z 5

Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać budyń i sztywno ubitą pianę z białek.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 2 z 5

Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 3 z 5

Jajka z cukrem ubić, ciągle ubijając dodać olej i wodę. Następnie połączyć z mąką ubijając na najmniejszych obrotach.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 4 z 5

Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24/34 cm.

Kakaowe ciasto z waniliowym serem

Krok 5 z 5

Masę serową włożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wyciskać na ciasto tworząc kratę. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

1.6 z 5
1.6
Wszystkich ocen: 5
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
55
00
11
00
00
44

Opinie

4

Karolajnaa

Nie polecam. Wyszedł cienki jak gazeta. Wszystko robione według przepisu...
Anonim (niezweryfikowany) 11/21/2020-08:09 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/17/2020-10:31 CET
Kolejnym razem możesz nieco skorygować proporcje. :-)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kakaowe ciasteczka bez masła

    Kakaowe ciasteczka bez masła

    2 godz Łatwy
  • Kakaowe ciasteczka z nutellą

    Kakaowe ciasteczka z nutellą

    1 godz 15 min Łatwy
  • Kakaowe kulki w wiórkach kokosowych

    Kakaowe kulki w wiórkach kokosowych

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kakaowe muffinki

    Kakaowe muffinki

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu