Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo smaczny deser, który może pełnić rolę przegryzki. Przygotowanie jest bardzo łatwe, więc ciekawym pomysłem jest zaangażowanie w nie najmłodszych domowników. Przecież samodzielnie przygotowane łakocie smakują najlepiej! W przypadku kakaowych kulek w wiórkach kokosowych nie jest inaczej. Smacznego!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
5 min
Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz kakao na gładką masę.
Krok 2
3 min
Herbatniki kruszymy w miseczce na małe kawałeczki.
Krok 3
2 min
Do masy dodajemy herbatniki oraz rodzynki.
Krok 4
5 min
Z masy należy utworzyć kulki wielkości wiśni.
Krok 5
5 min
Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Krok 6
60 min
Wkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 1
z
6
Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz kakao na gładką masę.
Krok 2
z
6
Herbatniki kruszymy w miseczce na małe kawałeczki.
Krok 3
z
6
Do masy dodajemy herbatniki oraz rodzynki.
Krok 4
z
6
Z masy należy utworzyć kulki wielkości wiśni.
Krok 5
z
6
Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Krok 6
z
6
Wkładamy do lodówki na godzinę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0