Nototenia smażona na maśle

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 1

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
  2. W rondelku rozgrzać masło (do masła można dodać trochę oliwy). Włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano.
  3. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez.

Opis przepisu:

Ryba smażona nototenia smakuje na zimno i na ciepło. Dzięki temu możemy ją jeść zarówno na obiad, jak i w trakcie szykownej kolacji. Ta ryba nie jest częstym gościem na naszych stołach, co zmieni się po wypróbowaniu tego przepisu. Jej mięso jest niezwykle delikatne i smaczne. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?