Gotowana łopatka

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 10

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę natrzeć ziołami (pieprz, sól, tymianek, papryka słodka, curry, bazylja). Odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Po tym czasie wyjąć mięso, posmarować musztardą. Uformować na kształt rolady i osznurować sznurkiem do mięsa. Zawinąć w gazę.
  3. Włożyć do wody z listkiem laurowym i zielem angielskim oraz jałowcem.
  4. Gotować około godzinę. Po ugotowaniu zdjąć gazę.

Opis przepisu:

Gotowana łopatka to prosty sposób na szybki obiad dla całej rodziny. Jej wyrazisty smak i zapach sprawiają, że fantastycznie zachęca każdego domownika do spróbowania. Gwarantujemy - nie jest tak łatwo się jej oprzeć!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?