Kasza kuskus z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę kuskus wsypujemy do miski, posypujemy z wierzchu jarzynką.
  2. Zalewamy gorącą przegotowaną wodą, tak żeby wody było ok 1 cm powyżej kaszy.
  3. Gdy kasza wchłonie wodę, całość mieszamy.
  4. Pieczarki obieramy ze skórki. Cebule obieramy i drobno kroimy.
  5. Obrane pieczarki kroimy na małe kawałki.
  6. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na nią wrzucamy cebulę, którą chwilkę podsmażamy, po czym dodajemy pieczarki.
  7. Całość posypujemy lekko jarzynką i smażymy, aż pieczarki będą miękkie i wyparuje z nich cała woda. Pod koniec smażenia posypujemy zieloną pietruszką i mieszamy.
  8. Pieczarki przekładamy do kaszy i mieszamy. Po wierzchu posypujemy posiekaną drobno zieloną cebulką.

Opis przepisu:

Kasza kuskus z pieczarkami może być dodatkiem lub stanowić samodzielne danie – wszystko zależy od Twojej kulinarnej inwencji. Zobacz, jak wykonać to proste danie z dodatkiem Przyprawy JARZYNKA WINIARY i wydobądź ze składników głębie smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?