Schab w mleku gotowany

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 8 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa.
  2. Skrapiamy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki (około 7 godzin).
  3. Po tym czasie gotujemy mleko. Gdy zacznie wrzeć, wkładamy przygotowane mięso. Dusimy około godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.

Opis przepisu:

Schab w mleku gotowany to niecodzienny sposób na przygotowanie soczystego mięska. Łatwy przepis polega na przygotowaniu posypki z aromatycznych ziół oraz czosnku i natarcie nim mięsa. Gdy schab przejdzie zapachem przypraw, zagotowujemy mleko i wkładamy schab, a następnie gotujemy do miękkości. Smakowite mięsko możemy podać jako danie główne z ulubionymi dodatkami lub pokroić w plastry i serwować na chrupiącym pieczywie z soczystym pomidorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?