Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w mleku gotowany

0
495 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750 g
Schab cielęcy
1 l
Mleko
1 dag
Majeranek
4 ząbków
Czosnek
4 łyżek
Oliwa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
31.16 g
Węglowodany
10.29 g
Tłuszcze
28.01 g
Wartość energetyczna
420.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

495 min
Krok 1
10 min
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa.
Krok 2
420 min
Skrapiamy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki (około 7 godzin).
Krok 3
60 min
Po tym czasie gotujemy mleko. Gdy zacznie wrzeć, wkładamy przygotowane mięso. Dusimy około godziny.
Krok 4
5 min
Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.
Schab w mleku gotowany

Krok 1 z 4

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa.

Schab w mleku gotowany

Krok 2 z 4

Skrapiamy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki (około 7 godzin).

Schab w mleku gotowany

Krok 3 z 4

Po tym czasie gotujemy mleko. Gdy zacznie wrzeć, wkładamy przygotowane mięso. Dusimy około godziny.

Schab w mleku gotowany

Krok 4 z 4

Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.

Schab w mleku gotowany to niecodzienny sposób na przygotowanie soczystego mięska. Łatwy przepis polega na przygotowaniu posypki z aromatycznych ziół oraz czosnku i natarcie nim mięsa. Gdy schab przejdzie zapachem przypraw, zagotowujemy mleko i wkładamy schab, a następnie gotujemy do miękkości. Smakowite mięsko możemy podać jako danie główne z ulubionymi dodatkami lub pokroić w plastry i serwować na chrupiącym pieczywie z soczystym pomidorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika