Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 22 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać masło. Dodać szpinak i mieszać aż do jego całkowitego rozmrożenia.
  2. Dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, bazylię i oregano.
  3. Na sam koniec dodać kawałki sera blue i mieszać aż ser się rozpuści i połączy ze szpinakiem.
  4. Ciasto francuskie podzielić na pół.
  5. Na każdą z połówek wyłozyć filety łososia i delikatnie posolić.
  6. Na łososia nałożyć masę ze szpinaku.
  7. Boki ciasta francuskiego naciąć ukośnie i je przeplatać, je tak żeby powstał "warkocz".
  8. Wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem.
  9. Tak przygotowane danie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 20-25 minut.

Opis przepisu:

Wykwintne danie z ryby, idealne na uroczystości rodzinne czy święta. Delikatny łosoś, przykryty masą szpinakową w chrupiącym cieście francuskim. To połączenie zapewnia wiele radości z jedzenia! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Ewa
    Brzmi smacznie i kusząco wygląda;) ja spróbuje zrobić ślimaki z łososiem i szpinakiem w cieście francuskim inspirując się tym przepisem:)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?