Chipsy z buraka

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy.
  2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Na blaszce układamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw.
  4. Pieczemy około 15 minut, po tym czasie przekładamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Należy uważać, aby nie przypalić.

Opis przepisu:

Chipsy z buraka to udowodnienie wszystkim niedowiarkom, że chipsy mogą być zdrowe i nietuczące. Wcale nie smakują gorzej niż te ze sklepu, a wręcz przeciwnie – otwierają przed nami całą gamę nowych doznań smakowych. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt pozytywnie zaskoczy nie tylko dorosłych, ale i najmłodszych. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?