Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Różyczki z ciasta francuskiego

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 paczka
Ciasto francuskie
2 łyżek
Cukier trzcinowy
2 
Jabłka
1 dag
Cukier puder
1 trochę
Świeża mięta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.01 g
Węglowodany
12.51 g
Wartość energetyczna
98.97 kcal
Tłuszcze
5.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
5 min
Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
Krok 2
5 min
Następnie jabłka kroimy w cienkie, ok. 2 mm plasterki.
Krok 3
20 min
Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach.
Krok 4
5 min
Po tym czasie wyciągamy, posypujemy cukrem trzcinowym plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru.
Krok 5
5 min
Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok. 2 centymetrowe.
Krok 6
5 min
Rozwijamy paski ciasta i kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto i luźno zwijamy.
Krok 7
20 min
Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Krok 8
2 min
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.
Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 1 z 8

Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 2 z 8

Następnie jabłka kroimy w cienkie, ok. 2 mm plasterki.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 3 z 8

Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 4 z 8

Po tym czasie wyciągamy, posypujemy cukrem trzcinowym plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 5 z 8

Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok. 2 centymetrowe.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 6 z 8

Rozwijamy paski ciasta i kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto i luźno zwijamy.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 7 z 8

Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 8 z 8

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.

Bardzo ozdobne ciasteczka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika