Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Różyczki z ciasta francuskiego

Różyczki z ciasta francuskiego

(0)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  paczka
Ciasto francuskie
2  łyżek
Cukier trzcinowy
2 
Jabłka
1  dag
Cukier puder
trochę
Mięta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.26 g
Węglowodany
16.87 g
Tłuszcze
6.01 g
Wartość energetyczna
123.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bardzo ozdobne ciasteczka.

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie jabłka kroimy w cienkie, ok. 2 mm plasterki.
  • Krok 3

    20 min
    Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach.
  • Krok 4

    5 min
    Po tym czasie wyciągamy, posypujemy cukrem trzcinowym plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru.
  • Krok 5

    5 min
    Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok. 2 centymetrowe.
  • Krok 6

    5 min
    Rozwijamy paski ciasta i kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto i luźno zwijamy.
  • Krok 7

    20 min
    Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
  • Krok 8

    2 min
    Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.
Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 1 z 8

Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 2 z 8

Następnie jabłka kroimy w cienkie, ok. 2 mm plasterki.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 3 z 8

Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 4 z 8

Po tym czasie wyciągamy, posypujemy cukrem trzcinowym plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 5 z 8

Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok. 2 centymetrowe.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 6 z 8

Rozwijamy paski ciasta i kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto i luźno zwijamy.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 7 z 8

Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 8 z 8

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Pieczywo
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak faszerowany jabłkami

    Kurczak faszerowany jabłkami

    2 godz 35 min Łatwy
  • Zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem

    Zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem

    2 godz 18 min Łatwy
  • Francuskie rożki z musem jabłkowym

    Francuskie rożki z musem jabłkowym

    55 min Łatwy
  • Ciastka francuskie z twarogiem

    Ciastka francuskie z twarogiem

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu