Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Różyczki z ciasta francuskiego
Dodaj do CookBook

Różyczki z ciasta francuskiego

(0)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  paczka
Ciasto francuskie
2  łyżek
Cukier trzcinowy
2 
Jabłka
1  dag
Cukier puder
trochę
Mięta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.9 g
Wartość energetyczna
123.6 kcal
Tłuszcze
6 g
Białko
1.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bardzo ozdobne ciasteczka.

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie jabłka kroimy w cienkie, ok. 2 mm plasterki.
  • Krok 3

    20 min
    Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach.
  • Krok 4

    5 min
    Po tym czasie wyciągamy, posypujemy cukrem trzcinowym plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru.
  • Krok 5

    5 min
    Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok. 2 centymetrowe.
  • Krok 6

    5 min
    Rozwijamy paski ciasta i kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto i luźno zwijamy.
  • Krok 7

    20 min
    Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
  • Krok 8

    2 min
    Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.
Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 1 z 8

Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 2 z 8

Następnie jabłka kroimy w cienkie, ok. 2 mm plasterki.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 3 z 8

Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 4 z 8

Po tym czasie wyciągamy, posypujemy cukrem trzcinowym plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 5 z 8

Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok. 2 centymetrowe.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 6 z 8

Rozwijamy paski ciasta i kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto i luźno zwijamy.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 7 z 8

Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.

Różyczki z ciasta francuskiego

Krok 8 z 8

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Pieczywo
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu