1

2

Przepisy

Skrzydełka grillowane

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

236 calories kalorie: 236 kcal / porcja

Coś pożywnego i miło chrrupiącego, czyli skrzydełka grillowane w miodowej zalewie, z nutą czosnku i imbiru. Doskonałe z bagietką lub ryżem oraz Sosem Meksykańskim WINIARY. Na każdą porę roku, bo udadzą się na grillu elektrycznym, w domowym piekarniku i pod chmurką w ogrodzie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek oczyść i rozdrobnij.
  2. Przyprawę w płynie połącz z miodem, imbirem, papryką, czosnkiem, olejem i wodą (3 łyżki).
  3. Skrzydełka posmaruj marynatą i pozostaw na 1 godzinę.
  4. Skrzydełka piecz na rozgrzanym grillu ok. 25 minut. Podczas pieczenia smaruj marynatą.
  5. Podawaj z Sosem Meksykańskim WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: