Skrzydełka grillowane

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek oczyść i rozdrobnij.
  2. Przyprawę w płynie połącz z miodem, imbirem, papryką, czosnkiem, olejem i wodą (3 łyżki).
  3. Skrzydełka posmaruj marynatą i pozostaw na 1 godzinę.
  4. Skrzydełka piecz na rozgrzanym grillu około 25 minut. Podczas pieczenia smaruj marynatą.
  5. Podawaj z Sosem Meksykańskim WINIARY.

Opis przepisu:

Sezon grillowy to czas, w którym możemy spotkać się z rodziną i przyjaciółmi w ogrodzie, na świeżym powietrzu i zaserwować im pyszne dania, które będą tak smakowite, że palce lizać!

Przy skrzydełkach grillowanych to wcale nie jest trudne, gdyż jest to jedna z najsmakowitszych potraw na grill. Wystarczy, że na godzinę przed planowanym grillowaniem nasmarujesz skrzydełka marynatą składającą się z WINIARY Przyprawy do zup, sosów, sałatek miodu, imbiru, papryki, czosnku i oleju, aby skrzydełka grillowane nabrały delikatności i cudownie słodkiego aromatu. Następnie wrzuć mięso na grill i przygotuj ulubioną sałatę lub bukiet warzyw do grillowania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?