Sok malinowy na zimę

Oceń ten przepis!

3/5 3 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 3

3/5 3 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Świeże maliny przebieramy i pozbywamy się ewentualnych szypułek, delikatnie płuczemy.
  2. Owoce wsypujemy do przygotowanych wcześniej, małych słoiczków do połowy wysokości. Na warstwę malin sypiemy łyżkę cukru. Dokładamy malin "pod zakrętkę" i znów posypujemy łyżką cukru.Jeżeli mamy większe słoiki, maliny przesypujemy cukrem co 4 - 5 cm warstwy.
  3. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 5 minut od zagotowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia.

Opis przepisu:

Z rzeczy pysznych, które mogą stać w spiżarni podczas długich zimowych wieczorów, są niewątpliwie słoiki z sokiem malinowym na zimę. Zatem jeśli w pełni sezonu na maliny przygotujesz odpowiednią ilość takiego soku, nie będą ci straszne chłodne, zimowe wieczory. Słodki sok malinowy na zimę można dodawać do herbaty lub do smakowitych deserów. Sok malinowy doda aromatu każdej potrawie, a swoim pięknym rubinowym kolorem niewątpliwie też poprawi humor!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?