Sandacz panierowany pestkami dyni

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką.
  2. Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku.
  3. Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej.
  4. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.

Opis przepisu:

Znany i lubiany sandacz, tym razem w wydaniu z dodatkiem pestek dyni. Dodadzą mu chrupkości, która świetnie będzie współgrać z delikatnym mięsem ryby. Aromat czosnku wybijający się ponad inne przyprawy działa niesamowicie zachęcająco, a słodka papryka doda rybie wyrazistości. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?