Polędwiczki z farszem serowym

Oceń ten przepis!

3/5 3 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

3/5 3 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki natnij wzdłuż, lekko rozbij. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.
  2. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w paseczki, połącz z serem pleśniowym i szczypiorkiem.
  3. Polędwiczki posmaruj farszem, zwiń i zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piez 10 minut.
  5. Sos borowikowy wykwintny Popisowy WINIARY przygotuj z dodatkiem śmietanki. Zawartość torebki dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty, często mieszając.
  6. Polędwiczki pokrój ukośnie i podaj z  Sosem borowikowym.

Opis przepisu:

Mamy pomysł na polędwiczki – faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym, z dodatkiem szczypiorku. Mięso przypraw dodatkowo Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do dania wykorzystaj aromatyczny Sos borowikowy wykwintny Popisowy WINIARY i dodaj do niego śmietankę. Polędwiczki z farszem serowym do doskonała propozycja na obiad, także na specjalne okazje. Podawaj pokrojone ukośnie, z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?