Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka obrać i pokroić w kostkę.
  2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  3. Kabanosy, rzodkiewki i oliwki pokroić w plasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Pomidorki pokroić na połówki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Kukurydzę osączyć z zalewy.
  4. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż, pokrojony w kostkę ser feta, zieleninę, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Opis przepisu:

Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta to bardzo lekki, a zarazem pożywny posiłek, który przyrządzisz w kilka chwil! Znakomite składniki idealnie połączy kremowy Majonez dekoracyjny WINIARY. Sałatka sprawdzi się na obiad, kolację lub jako lunch w pracy. Wypróbuj koniecznie przepis na wyśmienitą sałatkę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?