Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 5 godz. 30 min.

  • Porcje 1

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dokładnie wymieszać z olejem, musztardą, papryką, pieprzem, ziołami.
  2. Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i czosnkowo-musztardową marynatą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odłożyć na 3-4 godziny.
  3. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Opis przepisu:

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej to przepis na aromatyczny kawałek mięsa. Po upieczeniu karkówki możesz ją podawać zarówno do obiadu, jak i w cieńszych plastrach krojoną na chleb. Wybornie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?