Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

0
280 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 dag
Karkówka wieprzowa
3 łyżek
Musztarda francuska
1 łyżka
Musztarda chrzanowa
1 główka
Czosnek
2 łyżek
Zioła prowansalskie
2 łyżek
Majeranek
1 łyżeczka
Słodka papryka
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Sól
1 łyżeczka
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
287.7 g
Węglowodany
30.74 g
Tłuszcze
130.43 g
Wartość energetyczna
2499.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

280 min
Krok 1
5 min
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dokładnie wymieszać z olejem, musztardą, papryką, pieprzem, ziołami.
Krok 2
5 min
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i czosnkowo-musztardową marynatą.
Krok 3
180 min
Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odłożyć na 3-4 godziny.
Krok 4
90 min
Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Krok 1 z 4

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dokładnie wymieszać z olejem, musztardą, papryką, pieprzem, ziołami.

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Krok 2 z 4

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i czosnkowo-musztardową marynatą.

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Krok 3 z 4

Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odłożyć na 3-4 godziny.

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Krok 4 z 4

Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej to przepis na aromatyczny kawałek mięsa. Po upieczeniu karkówki możesz ją podawać zarówno do obiadu, jak i w cieńszych plastrach krojoną na chleb. Wybornie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika