Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

0
240 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Udo kurczaka
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Pieprz
1 łyżka
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Papryka mielona
1 łyżka
Musztarda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.95 g
Węglowodany
2.49 g
Tłuszcze
29.11 g
Wartość energetyczna
350.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

240 min
Krok 1
2 min
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Krok 2
3 min
Majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, olejem, przyprawą Ziarenka.
Krok 3
180 min
Umyte udka osuszyć i włożyć do przygotowanej marynaty. Przykryć i odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Krok 4
5 min
Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć pieprzem, odrobiną soli, mieloną papryką, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 5
50 min
Piec w temp 200 stopni około 50-55 minut, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

Krok 1 z 5

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

Krok 2 z 5

Majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, olejem, przyprawą Ziarenka.

Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

Krok 3 z 5

Umyte udka osuszyć i włożyć do przygotowanej marynaty. Przykryć i odłożyć do lodówki na kilka godzin.

Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

Krok 4 z 5

Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć pieprzem, odrobiną soli, mieloną papryką, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.

Udka z kurczaka z chrupiącą skórką

Krok 5 z 5

Piec w temp 200 stopni około 50-55 minut, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Udka z kurczaka z chrupiącą skórką to wyśmienity obiad na każdy dzień! Pieczone mięsko w pysznej marynacie z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, musztardy, czosnku, oleju i aromatycznych przypraw sprawi, że będziesz często wracać do tego przepisu. Udka z kurczaka to danie niezwykle proste w przygotowaniu. Serwuj je z ziemniakami obsypanymi natką pietruszki oraz świeżą sałatką z pomidora.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika