Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie
Dodaj do CookBook

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

(0)
4 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Udo kurczaka
1  łyżka
Musztarda
2  łyżek
Musztarda francuska
2  płaskich łyżek
Sok z cytryny
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1  Płaska łyżka
Miód
1  łyżka
Sos sojowy
2  ząbków
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.5 g
Wartość energetyczna
336.8 kcal
Tłuszcze
22.4 g
Białko
19.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie mają złocistą, chrupiącą skórkę, a do tego cudowny, czosnkowy aromat. Ich smak również Cię zaskoczy, bo do marynaty dodajemy dwa rodzaje musztardy, sos sojowy, miód i sok z cytryny. Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie idealnie skomponują się z ziemniakami i ulubioną surówką.

Przygotowanie

250 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miseczki włożyć obie musztardy, zmiażdżony czosnek, wlać olej, sok z cytryny, miód, sos sojowy.
  • Krok 2

    2 min
    Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Umyte mięso osuszyć, podzielić na porcje, naciąć nożem, oprószyć solą i pieprzem.
  • Krok 4

    183 min
    Natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
  • Krok 5

    2 min
    Następnie włożyć razem z marynatą do woreczka do pieczenia, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika.
  • Krok 6

    53 min
    Piec w temp 200 stopni około 50 minut. Po upływie pół godziny rozciąć worek i pozostawić do zrumienienia, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Krok 1 z 6

Do miseczki włożyć obie musztardy, zmiażdżony czosnek, wlać olej, sok z cytryny, miód, sos sojowy.

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Krok 2 z 6

Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Krok 3 z 6

Umyte mięso osuszyć, podzielić na porcje, naciąć nożem, oprószyć solą i pieprzem.

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Krok 4 z 6

Natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godziny.

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Krok 5 z 6

Następnie włożyć razem z marynatą do woreczka do pieczenia, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Krok 6 z 6

Piec w temp 200 stopni około 50 minut. Po upływie pół godziny rozciąć worek i pozostawić do zrumienienia, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

    Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

    2 godz 47 min Łatwy
  • Smażone udka z kurczaka

    Smażone udka z kurczaka

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa na udkach

    Zupa ogórkowa na udkach

    1 godz 18 min Łatwy
  • Udka z kurczaka w jamajskiej marynacie

    Udka z kurczaka w jamajskiej marynacie

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu