Polewa galaretkowo-czekoladowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 1

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę robimy według przepisu z opakowania tylko, że rozpuszczamy ją w jednej szklance wody. Roztapiamy czekolady i masło, następnie zostawiamy do wystygniecia.
  2. Do tężejącej galaretki wlewamy gęstą śmietanę.
  3. Całość dokładnie mieszamy.
  4. Wlewamy ostygnietą czekoladę z masłem. Dokładnie mieszając.
  5. Tak przygotowaną polewą, polewamy wcześniej przygotowane ciasto. Zostawiamy do zastygniecia.
  6. Na wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi.

Opis przepisu:

Polewa galaretkowo-czekoladowa jest świetnym uzupełnieniem każdego ciasta. Równowaga słodkości i smaku gorzkiej czekolady będzie stanowić idealny dodatek, który może zaważyć o smakowitości całego deseru. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?