Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ptasie mleczko z galaretką to przepis na prosty deser, który często robiły nasze babcie. Warto zatem je przygotować, aby przypomnieć sobie beztroskie smaki dzieciństwa. Aby zrobić ptasie mleczko z galaretką wystarczą trzy rodzaje galaretek, truskawki i śmietana kremówka. Galaretkę agrestowy smak WINIARY należy wymieszać ze śmietaną – tak powstanie sztywna i sprężysta warstwa ptasiego mleczka. Dwie pozostałe galaretki zrobią owocowy spód i wierzch ptasiego mleczka
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Galaretkę pomarańczową i truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody, natomiast galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i czekamy aż zgęstnieją.
Krok 2
5 min
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając galaretkę agrestową, miksujemy tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.
Krok 3
10 min
Galaretkę pomarańczową wylewamy do formy , później piankę agrestową, a na końcu galaretkę truskawkową wymieszaną z truskawkami.
Krok 4
5 min
Galaretki wlewamy osobno i czekamy aż każda dobrze zgęstnieje.
Krok 1
z
4
Galaretkę pomarańczową i truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody, natomiast galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i czekamy aż zgęstnieją.
Krok 2
z
4
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając galaretkę agrestową, miksujemy tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.
Krok 3
z
4
Galaretkę pomarańczową wylewamy do formy , później piankę agrestową, a na końcu galaretkę truskawkową wymieszaną z truskawkami.
Krok 4
z
4
Galaretki wlewamy osobno i czekamy aż każda dobrze zgęstnieje.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0