Ptasie mleczko z galaretką
90min
Łatwy
1 opakowanie
2 opakowań
1 opakowanie
40 dag
Truskawki
500 ml
Śmietanka Kremówka
.
Wartości odżywcze
Białko
6.49 g
Węglowodany
8.38 g
Tłuszcze
12.23 g
Wartość energetyczna
289.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Galaretkę pomarańczową i truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody, natomiast galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i czekamy aż zgęstnieją.
Krok 2
5 min
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając galaretkę agrestową, miksujemy tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.
Krok 3
10 min
Galaretkę pomarańczową wylewamy do formy , później piankę agrestową, a na końcu galaretkę truskawkową wymieszaną z truskawkami.
Krok 4
5 min
Galaretki wlewamy osobno i czekamy aż każda dobrze zgęstnieje.
Ptasie mleczko z galaretką to przepis na prosty deser, który często robiły nasze babcie. Warto zatem je przygotować, aby przypomnieć sobie beztroskie smaki dzieciństwa. Aby zrobić ptasie mleczko z galaretką wystarczą trzy rodzaje galaretek, truskawki i śmietana kremówka. Galaretkę agrestowy smak WINIARY należy wymieszać ze śmietaną – tak powstanie sztywna i sprężysta warstwa ptasiego mleczka. Dwie pozostałe galaretki zrobią owocowy spód i wierzch ptasiego mleczka
Komentarze 0