Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ptasie mleczko z galaretką

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Truskawki
500 ml
Śmietanka Kremówka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.49 g
Węglowodany
8.38 g
Tłuszcze
12.23 g
Wartość energetyczna
289.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Galaretkę pomarańczową i truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody, natomiast galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i czekamy aż zgęstnieją.
Krok 2
5 min
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając galaretkę agrestową, miksujemy tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.
Krok 3
10 min
Galaretkę pomarańczową wylewamy do formy , później piankę agrestową, a na końcu galaretkę truskawkową wymieszaną z truskawkami.
Krok 4
5 min
Galaretki wlewamy osobno i czekamy aż każda dobrze zgęstnieje.
Ptasie mleczko z galaretką

Krok 1 z 4

Galaretkę pomarańczową i truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody, natomiast galaretki agrestowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i czekamy aż zgęstnieją.

Ptasie mleczko z galaretką

Krok 2 z 4

Śmietanę ubijamy na sztywno dodając galaretkę agrestową, miksujemy tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.

Ptasie mleczko z galaretką

Krok 3 z 4

Galaretkę pomarańczową wylewamy do formy , później piankę agrestową, a na końcu galaretkę truskawkową wymieszaną z truskawkami.

Ptasie mleczko z galaretką

Krok 4 z 4

Galaretki wlewamy osobno i czekamy aż każda dobrze zgęstnieje.

Ptasie mleczko z galaretką to przepis na prosty deser, który często robiły nasze babcie. Warto zatem je przygotować, aby przypomnieć sobie beztroskie smaki dzieciństwa. Aby zrobić ptasie mleczko z galaretką wystarczą trzy rodzaje galaretek, truskawki i śmietana kremówka. Galaretkę agrestowy smak WINIARY należy wymieszać ze śmietaną – tak powstanie sztywna i sprężysta warstwa ptasiego mleczka. Dwie pozostałe galaretki zrobią owocowy spód i wierzch ptasiego mleczka
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika